
Puolukka-ruisleipä
Puolukkainen ruisleipä
n. 4 dl piimää tai jugurttia
3 dl vehnäjauhoja
4 dl hienoja ruisjauhoja (taikka 1 dl hienoja ja 1 dl karkeita ruisjauhoja)
2 dl grahamjauhoja
2 dl puolukkahilloa
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl hunajaa
3 tl suolaa
2 tl soodaa
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikinasta notkea. Piimän tai jugurtin määrä riippuu puolukkahillon kiinteydestä; mitä kiinteämpää hillo, sitä enemmän voi lisätä nestettä. Rasvaa ja jauhota (tai paperoi) leipävuoka ja kaada taikina siihen. Taikinan ei tarvitse nousta, joten voit lykätä vuoan uuniin heti, kun lämpö on kohdillaan. Anna paistua kauniin ruskeaksi tunnin verran.
oijoi, leipävuoan ostoon... :)
ReplyDelete