Saturday 13 June 2009

Curryperjantai

Kattila bongasi reseptitaivaasta varsin herkullisen näköisen curryreseptin, jonka pistimme kokeiluun perjantai-illan iloksi. Tuli kyllä hyvää, vaikka ei onnistuttu löytämään reseptissä ollutta tamarind-tiivistettä mistään, ja vaikka Kattila pisti sekaan ehkä vähän meikäläisen makuun reippaalla kädellä vihreää chiliä. Ehdottomasti muistettavan arvoinen resepti kuitenkin!


Chana masala

1 tlk kikherneitä
1 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
(1 tl tamarinditiivistettä)
2 rkl öljyä

Masala:
1 tl garam masalaa
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
1 valkosipulinkynsi (laitettiin 2)
1 tl raastettua inkivääriä
2 vihreää chiliä (laitettiin 3)
1/2 tl chilijauhoa
6 kpl curryn lehtiä (laitettiin vaan curryjauhetta)
reilusti suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Jauha masala valmiiksi morttelissa. Kun sipuli on kullanruskeaa, iske joukkoon masala ja pyörittele tasaiseksi.
Sekoita tamarindi tilkkaan vettä. Lisää se pannulle sekä perään tomaattimurska.
Odota että soosi kiehuu. Lisää sitten kikherneet.
Keittele soosia kasaan 15-20 minuuttia. Maista ja mausta. Lopputulos jota haetaan, on lähinnä muhennosmainen.

Lisäkkeenä meillä tarjoiltiin basmatiriisiä sekä Naan-leipää tämän reseptin mukaan.


Naan-leipä

1 dl vettä
25 g hiivaa
2 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 tl jeeran siemeniä (laitettiin jeera-jauhetta)
noin 6 dl vehnäjauhoa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita keitokseen jugurtti, öljy, suola, siirappi ja jeera. Meillä oli Valion maustamatonta ja laktoositonta juggea, mehevämmän saa varmaan vielä rasvaisemmalla Partaäijällä tai Bulgarianjugurtilla. Seokseen lisätään ensin 4 dl vehnäjauhoa ja sitten loput jauhot alustetaan sekaan. Kohotetaan vartin verran. Leivotaan neljäksi sentin paksuiseksi lätyksi ja kohotetaan taas vartti. Voidellaan öljyllä ja paistetaan 250 asteessa mielellään grillivastuksella noin viisi minuuttia. Meidän Naaneista tuli aika paksuja kun tila loppui pellillä kesken eikä lättyjä voinut laittaa enää ohkaisemmiksi. Maku oli kuitenkin bueno <3.

No comments:

Post a Comment