Thursday 4 June 2009

Ei pitäisi muokata reseptejä...

...jos ei tiedä, mitä on tekemässä. Tälle sektorille osui tämä muffinssikokeilu, joka sai alkunsa Emerald cityn omenamuffinsseista. Olin aiemmin lukenut reseptin johon tuli banaania ja Omar-karkkeja, mutta halusin korvata banaanin omenalla. Fiksuna tyttönä sitten tein sen tällä reseptillä, enkä alkuperäisellä banaani-omarimuffissireseptillä.

Olisi kannattanut: Omarit painuivat pohjalle kuin kivi, ja vaikka muffarit näyttivät kohoavan uunissa, ne lätsähtivät ihan hirveän näköisiksi heti uunista otettaessa. Menin korvaamaan omenakuutiot raasteella, joka varmaan lisäsi taikinaan liikaa nestettä. Asiaa ei ainakaan auttanut osan sokerista korvaaminen ruokosokerilla, joka teki muffinssien väristä vielä ihan järkyttävän "rukiisen" näköisen. Maku oli sentään kohdallaan, jos jaksoi kaivella Omar-sössön vuokien pohjalta. Piti sitten sutaista muffareiden päälle kermavaahto kun ei noita tuollaisenaan kehdannut tarjota. Kuvatusta siis tässä ja reseptiä seuraa:


Omena-omar-muffarilättänät

110 g voita
2 ½ dl sokeria (n. puolet ruokosokeria)
2 munaa
1 dl rouhittuja pähkinöitä, esim. cashew
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl kanelia
3 omenaa raasteena
vajaa pussillinen Omareita pilkottuna.

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon omenaraaste ja kuivat aineet sekä Omar-palaset. Jaa taikina muffinipellin koloihin, joihin on laitettu paperiset muffinivuoat. Paista 200 asteessa, kunnes puutikulla kokeiltaessa se tulee puhtaana ulos (olisi pitänyt paistaa varmaan reilusti puoli tuntia mutta pakko oli ottaa jo aiemmin pois kun alkoivat kärtsätä pinnalta). Anna jäähtyä.

No comments:

Post a Comment