Monday 29 June 2009

Brita-pannahisen uusinta

Toinen kerta toden sanoo ilmeisesti tässä Brita-kakkutehtailussa. Otin uusintaottelun tätä legendaarista kakkua vastaa, joka päätti täydellisesti epäonnistua juhannuksena. Ja toisella kerralla: kas, hyväähän siitä tuli. Jonkin verran vielä olisi tuunaamista, esim. jussina kokeillun reseptin pohja tehtiin appelsiinimehuun, tämä toinen versio (Hellapoliisin pohjalla) maitoon, ja aplari passasi mielestäni kyllä paremmin. Myös opin, että alumiinivuoissa pohjan teko ei ole järkevää, koska jostain syystä pohja ei sitten ihan millään halua niistä irrota. Ensi kerralla siis pellille mars. Tässäpä kuitenkin ohjetta ja kuvatusta, vassokuu:


Sitruunainen mansikka-brita

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa/appelsiinimehua
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
250 g sitruunarahkaa
200 g pakastemansikoita
250 g tuoreita mansikoita
2 dl vispikermaa
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

Koristelu:
vaniljavaahtoa + vaniljakreemijauhetta
tuoreita mansikoita
(suklaakoristeita)

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista.
Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja appelsiinimehu vuorotellen.
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille tai vaihtoehtoisesti kahteen alumiiniseen paistovuokaan. Jos käytät vuokia, jauhota ne myös. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä kuohkean ilmava marenkiseos pohjan päälle.

Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n 20 minuuttia kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin.
Anna pohjan jäähtyä paperilla/vuoissa, tee sillä välin täyte.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe paksuunnuttamaan ja tuomaan makua. Lisää joukkoon rahka, tuorejuusto, marjat sekä sokeria maun mukaan.

Jos teit pohjan pellillä, leikkaa se kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahka-tuorejuustoseoksella.

Vatkaa vaniljavaahto ja laita sekaan vaniljakreemijauhetta vatkauksen aikana paksuunnuttamaan vaahtoa. Pursottele oman maun mukaan kakun päälle, lisää tuoreita mansikoita. Tässä kakussa on vielä päällä kokeellisia suklaakoristeita mutta niitä ei kakku kyllä välttämättä kaipaa.

No comments:

Post a Comment