Sunday 21 June 2009

Juhannuseväkset

Tänä vuonna juhannusta juhlittiin Kattilan kavereiden kanssa lähipitäjässä. Ruokaa oli ja se maistui, mutta kuvat on tosi surkeita kun tajusin kaivella kameran esiin vasta kun suurin osa oli jo mennyt parempiin suihin ;). Tässäpä kuitenkin reseptiikkaa. Jälkkäriksi piti olla Brita-kakkua, mutta sen valmistus meni niin suteen ja koristeetkin jäi kotiin, että teen tässä ensi viikolla uuden yrityksen aiheesta ja postailen sitten reseptiä ja kuvia.


Chilipähkinälevite

Tämä resepti on napattu ET-lehdestä (kaikkea sitä mökkireissulla lukeekin :D).

2 prk kermaviiliä
1 pss chilipähkinöitä
½ limen mehu
1 rkl hunajaa

Jauha pähkinät. Sekoita joukkoon viili, lime ja hunaja. Jos liian paksua, ohenna vedellä. Itse laitoin vielä varmaan kolme kertaa enemmän hunajaa ennen kuin maku oli omasta mielestäni kohdillaan. Sen jälkeen tämä vain parani jääkaapissa oltuaan :)


Paahdettu perunasalaatti

Tämäkin on ET-lehdestä. Meiltä unohtui pinjansiemenet kyllä siinä nälässä kokonaan, ja aurinkokuivatuista tomaateista en tykkää edelleenkään vaikka niitä taas pitikin yrittää :/. Kapriksiakin taisi lurahtaa salaattiin melko reippaasti. Kyllä tätä nyt kuitenkin ihan mielellään loppupeleissä söi :)

10 jauhoista perunaa
1 dl oliiviöljyä
4 vs-kynttä
1 tl suolaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
½ dl kapriksia
2 rkl kaprislientä
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja
1 dl pinjansiemeniä

Pese ja viipaloi potut kuorineen ohuiksi. Kumoa kulhoon, öljy joukkoon. Sekoita perunat kokonaan öljyisiksi, laita pellille. Kuori ja viipaloi vs-kynnet lastuiksi, laita perunoitten päälle. Suolaa kevyesti, paista 225-asteessa n. 15 min niin, että potut saa väriä ja ehtii kypsyä. Jäähdytä.
Lisää aurinkokuivatut tomaatit, kapris, kaprisliemi, kevätsipat, halkaistut kirsikkatomaatit. Viimeistele ennen tarjoamista pinjansiemenillä.


Hedelmäsalsa

Yep, ET-lehden parissa jatketaan :). Olisi ollut parempaa tuoreista mansikoista, nyt piti laittaa pakastetta, joka sitten värjäsi koko evään punaiseksi marjojen sulettua :(. Ensi kerralla paremmin...

0,5 l mansikoita
2 nektariinia
1 tuore pun. chili
3 salaattisipulia (ei ollut, laitettiin kevätsipulia)
½ ruukku tuoretta korianteria (tätäkään ei ollut...)
2 kiiviä
1 limen mehu
1,5 rkl oliiviöljyä

Kuori tarvittavat ja leikkaa palasiksi. Sekoita keskenään öljy ja limemehu, kaada salaatin päälle.


Fetatahna

Tämä ihanuus on Peruspöperölän peruja.

200g fetaa
2 vs-kynttä
maitoa
2 tl oliiviöljyä
basilikaa ruukusta
mustapippuria

Muussaa feta kulhossa haarukalla. Purista sekaan 2 vs-kynttä. Lisää maitoa, että koostumuksesta tulee tahnamainen. Lisää 2 tl oliiviöljyä ja basilikasilppu. Mustapippuria vähän päälle.

No comments:

Post a Comment