Saturday 13 June 2009

Korvasienet, nuo hakkuuaukean pikku ihanuudet

Kattilan vanhempien mökin lähistöllä kuhisee Korvasieniä. Kävimmepä mekin sitten tunnin verran kykkimässä kantojen kupeessa ja saaliiksi tuli lähes kolme ämpäriä näitä ihania pikku aivosieniä! Oli melkoinen urakka ryöpätä mutta nyt on pakkanen pullollaan tämän kesän satoa. Pitihän tätä toki juhlistaa piirakan merkeissä. Resepti löytyi Marttojen sieninurkasta ja oli kyllä niin herkkua että alta pois! Kattila lisäsi sieniin vähän mausteita reseptissä mainittujen lisäksi ja hyvin passasi. Tätä tehdään saletisti uudelleenkin...


Mehevä korvasienipiirakka

Pohja:
150 g voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1 dl juustoraastetta

Täyte:
2 munaa
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl sieniä
3 dl juustoraastetta
suolaa
pippuria
rosmariinia
oreganoa

Sekoita pohjan ainekset, painele taikina piirakkavuokaan. Kuullota sipulit ja paista sieniä hetko. Ryöppää toki hyvin ensin! Mausta sieni-sipuliseos rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Rosmariini tuo piirakkaan hyvin metsäisen maun, mutta jos haluaa muuta maustetta niin voi toki vaihdella. Sekoita täytteen ainekset, lisää pohjan päälle. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.

No comments:

Post a Comment