Sunday 1 February 2009

Sunnuntain leipäprojekti

Viikon olen kuolannut tässä mm. Hellapoliisin ja Lettupannun esittelemää Kurpitsansiemenleipää. Oli ihan taivaallisen hyvää ja ihanan pehmoista kyllä, voin suositella lämpimästi kaikille! Alkuperäisessä reseptissä oli vain desin verran soijajauhoja, mutta minä laitoin kaksi kun kerran Punnitse ja säästä -kaupasta ostetussa pussukassa sattui sen verran olemaan. Liekö vaikuttanut jotenkin makuun tai koostumukseen, sitäpä en tiedä.


Kurpitsansiemenleipä

3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl valkosipulisuolaa (itse laitoin vajaa 1 tl vs-jauhetta, vajaa 1 tl tavis-suolaa)
1/2 dl ruokaöljyä
2 dl soijajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kuorettomia kurpitsansiemeniä

Pinnalle: vettä ja kurpitsansiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva.
Lisää valkosipulisuola ja soijajauhot.
Alusta joukkoon vehnäjauhot.
Vaivaa taikinaan kurpitsansiemenet.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa ilmakuplat pois ja pyöritä taikinasta leipä tai jos käytät leipävuokaa, vuoan kokoinen pötkö.
Nosta leipä vuokaan/pellille, kohota.

Suihkauta pinnalle hieman vettä, ripottele pinnalle muutamia kurpitsansiemeniä. (Näin en itse kyllä tehnyt, ripottelin vähän jauhoja vain.)
Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

No comments:

Post a Comment