Sunday 8 February 2009

Suklaan työstämisen vaikeus

Tadaa, saanko esitellä: Maailman rumin suklaakakku! Sitä kun vaan *ei osaa* sulattaa tuota suklaata tarpeeksi pienellä lämmöllä että siitä ei tulisi tuommoista jankkia vaan notkeaa, juoksevaa suklaakastiketta. No, hyvältähän se kakku opekollegoille maistui (tällä kertaa oikean viimeisen päivän leipomuksia siis), vaikka näyttikin enemmän mutaläjältä jonka päälle oli ripoteltu pikkukiviä (Marianne crushia)... Ohje hieman muunneltuna Mutukokkauksesta.


Tahaton mutakakku

5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
150 g voita
2 dl luonnon ruokajogurttia
3 pätkistä
reilu desi Marianne crushia
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jugurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 min 175 asteessa.

Kuorrutus:

170 g suklaata
100 g voita

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.

No comments:

Post a Comment