Lauantain iloksi kokkailimme tällä viikolla pizzaa ja pannaria. Molemmista tuli superhyvää, noita taitaa olla kyllä aika vaikea sössiä muutenkin... Kirjataanpa ylös nyt kuitenkin reseptit niin muistaa taas ensi kerralla että millä ainakin tuli hyvää. Kuvat on vähän ankeita, kamerakännykällä otettu...
Pizzaa
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
1,5 dl vettä
30g hiivaa
n. 1 tl suolaa
ripaus sokeria
tomaattipyrettä
tomaattimurskaa
kinkkusuikaleita
ananasta
auramurua
juustoraastetta
Liuota veteen hiiva, sekoita jauhot ja muut aineet. Alusta ja kohota kaksinkertaiseksi. Leväytä pellille (tulee yksi reilunkokoinen pyöreä pizza tästä). Päälle tomaatit, juustoraaste, ja muut täytteet. Paistetaan jossain n. 225-asteessa kunnes sopivan kypsä.
Pannaria
4 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
7 dl maitoa
2 munaa
0,5 dl öljyä
Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa sekaisin. Lisää munat, öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi mahdollisimman vähän vatkaten. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-225 asteessa puoli tuntia.
No comments:
Post a Comment