Sunday 1 February 2009

A Pie a Day Keeps the Doctor Away...

...vai mites se nyt menikään. Metsästyksessä on ollut maailman paras mustikkapiirakkaresepti, ja nyt kyllä hivotaan jo aika lähellä ennätyslukemia. Sen verran nannaa tuli tästä viritelmästä. Pohjasta tuli melkoisen mielenkiintoisen näköinen kun korvasin osan jauhoista Kaurakekseihin väsäämäni murutaikinan rippeillä, joten pohjataikina jäi melkoisen löysäksi (ei puhettakaan mistään vuoan reunoille levittelystä). Silti piirakka paistui mukavan muhevaksi eikä jäänyt veteläksi. Lisäksi unohdin täytteestä toisen purkin vaniljarahkaa jonka korvasin tavallisella rahkalla plus muutamalla lorauksella vaniljauutetta. Kiitokset vaan Älä tule paha kakku -bloggaajalle tämän reseptin julkaisusta :).


One Pie Closer to Heaven

125 g voita (n.1,5 dl juoksevaa margariinia)
1 dl sokeria
1 muna
reilu desi vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
n. 2 dl murutaikinaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl pakastemustikoita
2 tl perunajauhoja
2 prk Valio maustettua rahkaa vanilja
1 muna
½ dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan (halk. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle jäiset mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Lisää päälle rahka-muna-sokeriseos. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.

2 comments:

  1. Kyl on komee piirakka :P Tota kelpais syödä!

    ReplyDelete
  2. Kiitoksia :). Ja kyllä kelpasikin, pari päivää leivonnan jälkeen piirakka on mennyt jo parempiin suihin vaikka on vain kaksi syöjää ;)

    ReplyDelete