Sunday 1 February 2009

Sieni, ystävämme

Poimimme Kattilan kanssa viime syksynä Hallavahakkaita. Niitä onkin sitten siitä asti yritetty hyödyntää ruokaan jos toiseenkin. Tänään testissä oli Lettupannun esittelemä Sieni-riisipaistos. Ja olihan muuten mahtavan makuista! Tätä tehdään varmasti toistekin, ensi kerralla mukaan voisi tuikata mauksi vielä jotain yrttiä...


Sieni-riisilaatikko

7,2 dl keitettyä tummaa riisiä (n. reilu 3 dl keittämätöntä)
öljyä

225-300 g sieniä (suosittelemme laittamaan sieniä paljon, alkuperäisessä ohjeessa oli vain 225 g, itse laitoimme yhden pikkuminigripillisen Herkkutatteja ja yhden Hallavahakkaita, tatteja oli vähän enemmän. Vaakaa ei ole niin painoista ei ole hajua, mutta vielä enemmänkin sieniä olisi sekaan hyvin mahtunut, nyt "sattumia" oli vähänlaisesti vaikka sienen makua oli mukavasti.)

1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
2 munaa
1 prk (200g) raejuustoa
1 prk (2 dl) creme fraichea (kevytversiot toimivat myös)
1/2 tl suolaa

parmesaania raasteena


Keitä riisi kypsäksi (mieluummin hieman liian raa'aksi kuin liian kypsäksi). Pilko sienet ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Voitele uunivuoka ja pistä uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää hyppysellinen suolaa ja paista sienet. Lisää sipulit ja valkosipulit. Paista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet kunnolla. Siirrä paistinpannu pois levyltä. Sekoita riisi sieni-sipuliseokseen. Riko munien rakenne isossa kulhossa. Lisää munaseokseen raejuusto, creme fraiche ja suola.

Sekoita riisi-sieniseos muna-raejuustoseokseen. Kaada koko komistus uunivuokaan ja ripottele päälle reilusti raastettua parmesaania. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 30 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes pinta on kullanruskea (n. 20 min).

2 comments:

  1. Oi, sienet ovat herkullisia! Jännältä kuulostaa tuo raejuusto tässä paistoksessa. :) Erilaista, ja varmasti hyvää!

    ReplyDelete
  2. Kyllä, oli tosi hyvää :). Ihan vähän olisi voinut ehkä vielä kosteutta ollut, ei haitannut ensisyömältä mutta lämmitellessä jämiä olisi toivonut vähän kosteampaa evästä... Ehkä ensi kerralla vähän ruokakermaa joukkoon lisäksi :)

    ReplyDelete