Sunday 8 February 2009

Kuivanut voitaikina ja muut leivonnan ilot

Toiseksi viimeisen päivän leipomukseksi oli aikomus tehdä Pistaasipähkinän reseptiä mukaillen herkkusieni-paprikanyyttejä. No, asia alkoi vastustaa jo siinä vaiheessa, kun ihanasta ässäkaupasta (jota ei voi ilmeisesti morkata tarpeeksi) ostetussa ihan kelvollisen näköisessä paprikassa asusteli sisällä mato, joka oli jyrsinyt lähes kaiken paprikasta kupuunsa ja ilmeisesti kuollut siinä sivussa. Leivonnaisiin sitä paprikaa ei sitten yllättäen kulkeutunut...

Toinen vastoinkäyminen yllätti, kun huomasin että myös pakasteessa hetken olleet voitaikina/torttutaikinalevyt olivat päässeet suurin osa niin pahasti kuivahtamaan, että ne vain katkeilivat ja murenivat menemään, ei puhettakaan että niistä olisi mitään taiteiltu. No, onneksi osa levyistä oli sen verran järjissään, että niistä sai taiteiltua kolmioita (nyyttejä en edes uskaltanut alkaa taikinaparalle ehdottelemaan). Tuli niitä onnistuneita onneksi sen verran, että siitä opettajakunnalle syöpittävää riitti.


Lievästi epäonniset pasteijat

150 g maustamatonta tuorejuustoa
(½ paprika (kuutioituna))
rasiallinen herkkusieniä (vähän vähempikin riittää, mahdollisimman pieninä)
pippuria
suolaa
grillausmaustetta
öljyä paistamiseen

Pieni sienet, ja paista sienisilppu öljytilkassa. Mausta suolalla, pippurilla ja grillimausteella. Anna voitaikinalevyjen sulaa leivinpaperin päällä huoneenlämmössä.
Notkista tuorejuusto. Kuutioi paprika. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta ja tarkista maku (tähän olisi voinut laittaa lisää jotain maustetta...) Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Laita kukkurallinen teelusikka täytettä jokaisen palan keskelle. Taita neliöt kolmioiksi, painele haarukalla reunat kiinni.
Voitele kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pasteijat ovat saaneet väriä.

No comments:

Post a Comment