Thursday, 23 April 2009

Soppaa ja sämpylää

Testasin tässä tällä viikolla keittoa pitkästä aikaa, ja tulikin sitten tosi hyvää. Maku-lehdestä tämän reseptin kekkasin. Myös sämpylät onnistuivat ennätyshyvin, joten tässäpä molemmista reseptiä talteen!


Superhyvät sämpylät

5 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
9 dl rouheisia sämpyläjauhoja
vajaa dl kauraleseitä
1 pss kuivahiivaa
loraus hunajaa
n. 1,5 tl suolaa
loraus öljyä
päälle seesaminsiemeniä ja kurpitsansiemeniä

Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin. Sekoita vehnäjauho-hiivaseos 42-asteiseen veteen. Lisää kauraleseet, hunaja ja suola. Lisää sen verran sämpyläjauhoja että taikina on sopivaa. Lisää vielä loraus öljyä ja kohota. Leivo sämppärit märin käsin ja voitele vielä pintaa vedellä. Tupsaus jauhoja sämppyjen päälle helpottaa kohotusliinan kanssa. Vielä seesaminsiemeniä pintaan ja uusi kohotus. Paista 225-asteessa kunnes ovat sopivan värisiä.

Mausteinen linssikeitto

2 porkkanaa
2 perunaa
1 sipuli
100g purjoa
2 vs-kynttä
1/2 rkl öljyä
1 rkl punaista currytahnaa
1 tlk (4oo g) tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat, peruna, sipuli ja vs. Paloittele purjo. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää currytahna. Sekoita hetki. Lisää kasvikset, paista 3 min. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja linssit. Hauduta miedolla lämmöllä 20 min. Soseuta keitto. Lisää kookosmaito, kiehauta nopeasti uudelleen. Mausta suolalla ja esim. auringonkukansiemenillä.

1 comment:

  1. Keitto kuulostaa hyvältä :) Kokkailin joku aika sitten talvemmalla saman tyyppistä linssikeittoa omasta päästä. Ja olin niin viksu että pakastin loput yksittäisannoksina niin saa aina ottaa töihin mukaan. Kun puuttuu sellainen luksus kuin lounasravintola...

    ReplyDelete