Monday, 27 April 2009

Piiraslauantai

Kodin kuvalehdessä 8/09 oli varsin maukkaan oloinen Hummingbird caken resepti, joten lauantain iloksi lähdettiin sitä sitten kokeilemaan. Piirakasta tuli tosi hyvää, joskin vähän kuivakkaa, olisin kaivannut enemmän pehmeyttä. Saattoi johtua toki siitä, että paistoimme piirakkataikinan kahdessa pyöreässä alumiinivuoassa syvän neliövuoan sijaan jota reseptissä suositeltiin, joten piirakasta tuli siis ohuempaa -> kovempaa. Maku oli kuitenkin nam. Toiseen piirakkaan sipaistiin vielä Nutellaa kuorrutekerroksen alle, mikä ei yllättäen ainakaan huonontanut piirakan makua :D


Banaani-kookoskakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 limen raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa (meillä oli vain jauhetta)
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk ananasmurskaa
2 isoa banaania
2 munaa
1,5 dl öljyä

Kuorrutus:
50 g sulatettua, jäähtynyttä voita
200 g sitruunatuorejuustoa (meillä tavisjuustoa + sitruunamehua)
2 dl tomusokeria
kookoshiutaleita

Sekoita vehnä, sokeri, leivinjauhe, limen kuori, inkivääri ja kookoshiutaleet. Valuta ananas siivilän läpi, murskaa banaanit haarukalla. Sekoita hedelmien joukkoon munat ja äljy. Lisää kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä korkeareunaiseen n. 20 x 20 cm vuokaan (meillä siis matalat pyöreät vuoat). Paista 175-asteessa alatasolla n. 45 min. Kumoa hieman jäähtyneenä. Sekoita kuorrutuksen ainekset, älä vatkaa liikaa jotta kuorrutteesta ei tule löysää. Levitä jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita.

No comments:

Post a Comment