
Banaani-kookoskakku
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 limen raastettu kuori
1 tl inkivääritahnaa (meillä oli vain jauhetta)
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk ananasmurskaa
2 isoa banaania
2 munaa
1,5 dl öljyä
Kuorrutus:
50 g sulatettua, jäähtynyttä voita
200 g sitruunatuorejuustoa (meillä tavisjuustoa + sitruunamehua)
2 dl tomusokeria
kookoshiutaleita
Sekoita vehnä, sokeri, leivinjauhe, limen kuori, inkivääri ja kookoshiutaleet. Valuta ananas siivilän läpi, murskaa banaanit haarukalla. Sekoita hedelmien joukkoon munat ja äljy. Lisää kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä korkeareunaiseen n. 20 x 20 cm vuokaan (meillä siis matalat pyöreät vuoat). Paista 175-asteessa alatasolla n. 45 min. Kumoa hieman jäähtyneenä. Sekoita kuorrutuksen ainekset, älä vatkaa liikaa jotta kuorrutteesta ei tule löysää. Levitä jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
No comments:
Post a Comment