Monday, 27 April 2009

Lassetestejä

Huomasimme Kattilan kanssa, että kaappiin on kertynyt kymmeniä paketteja kaikenkarvaisia kuiva-aineita. Lasagnelevyjä oli ainakin neljässä eri paketissa, joten tämä viikonloppu käytettiin lasagnekokkailuun. Tässä ensimmäinen lasse, Fuusiokeittiön innoittama pinaattilasagne, jossa maitokastikkeen korvaa kikhernetahna. Oli tosi hyvää muuten, paitsi että Kattila keikautti mukaan melkoisen roimalla kädellä rosépippuria, joka sieltä kyllä sitten aika tukevasti maistuikin. Ensi kerralla siis vähemmän sitä tavaraa :)


Pinaattilasagne

Kikhernekastike
n. 2 dl kypsiä kikherneitä
(liota kuivia yön yli ja keitä tunti-pari kunnes pehmeitä, tai käytä tölkkikamaa)
n. 5 dl kikherneiden keitinvettä (tai vettä tai mietoa kasvislientä)
pari rkl margariinia
pari rkl oliiviöljyä
muutama rkl jauhoja
valkopippuria
muskottipähkinää
(rosépippuria)
(rakuunaa)
kourallinen juustoa

Pinaattitäyte
n. 300 gr pakastepinaattia
iso sipuli
puolet pienestä purjosta
pippuria
jauhettua korianteria
(n. 100 gr fetajuustoa)

juustoja mielen mukaan (meillä vain perus xtra-kevyttä juustoraastetta)

Soseuta kikherneet veden kanssa ohueksi liemeksi. Toisessa kattilassa kuumenna rasvat ja sekoita jauhot sekaan, lisää kikherneliemi ja keitä hetki. Lisää sekaan juustoa ja mausteita maun mukaan. Suolan kanssa tosin kannattaa olla maltillinen, koska juustoista tulee sitä paljon. Tai tulee ainakin, jos käyttää reilusti juustoa niin kuin minä...

Pehmennä sipulia pannulla öljyssä, lisää purjot ja pehmennä, lisää pinaatit, hieman vettä ja mausteita. Anna hautua kannen alla vielä lisää ja jäähtyä sitten hieman. Sekoittele feta joukkoon.

Voitele vuoka. Meillä käytössä n. 3 lasagnelevyn pituinen matala vuoka. Levitä pohjalle kastiketta ja kerros lasselevyjä, sitten kastiketta, juustoa, pinaattitäytettä ja pastaa vuorotellen, kunnes kaikki on käytetty. Päällimmäiseksi pastaa, kastiketta ja lopuksi reilusti juustoa. Sitten uuniin ja pois kun näyttää hyvältä. Itse paistoin 180 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia folion alla ja sitten toisen mokoman 225 asteessa. Anna lasagnen vetäytyä hetki uunin jälkeen.

No comments:

Post a Comment