Huoh. Tästäpä suivaantuneena siis ensi viikon projekti: leivon pullaa pakkaseen niin paljon että joku onnistuu. Tässäpä kuitenkin nyt resepti, maistuihan nuo ihan ookoolta vaikka kovia ja rumia olivatkin.

Sitruunapuustit
16 kappaletta
2,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 sitruunan raastettu kuori
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte:
75 g margariinia
1 tl sitruunamehua
1 raastettu sitruunan kuori
0,25 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
Voiteluun:
vettä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot joukkoon erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Leivo taikinapalat levyiksi. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon loput täytteen ainekset ja jaa täyte levyille. Kääri rullalle. Leikkaa kumpikin rulla kahdeksaan osaan, nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa sämpylöiden tapaan.
No comments:
Post a Comment