Saturday 28 March 2009

Ei kai liian makeaa voi ollakaan?

Kysymykseen ei ole vielä vastausta, kun kakku vasta komeilee jääkaapissa. Oulun heppailijasennujen illanviettoon tarkoitettu Hellapoliisin sivuilta katsastettu Daim-piiras/kakku ainakin näyttää komealta, toivottavasti myös maistuu siltä. Kerrankin meni tällä kertaa kaikki ihan mukavasti putkeen eikä tullut mitään "pakkopaikkailu"-tilanteita. Rasti seinään siis :)
Edit: Oli kyllä hyvää! Ja reseptiäkin pyydeltiin, että ei ihan oman arvion nojaan jäänyt. Tosi tosi makeaa että pieni palanen riitti, mutta aivan huisin hyvää, tätä pitää tehdä uudestaankin :)


Daim-piiras/kakku

Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) manteli/hasselpähkinäjauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
50 g hasselpähkinälastuja/hasselpähkinärouhetta

Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta/vaniljakastike- tai vaniljavanukasjauhetta
3 dl vettä tai maitoa (tai seoksen koostumuksen mukaan)
100 g Daimia rouhittuna

Pinnalle:
100 g Daimia
1/2 dl kermaa

Koristeeksi: 50 g Daimia murustettuna

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" hasselpähkinälastuilla (tai hasselpähkinärouheella, kuten minä tein lastujen puutteessa) halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia. Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe (tai muu vastaava) ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki. Sekoita ensin mieluummin liian pieni määrä nestettä, sitä on helppoa lisätä jos tavarasta tulee liian tykkyä. Itse käytin drOetkerin vaniljavanukasjauhetta pussista, siinä käskettiin lisätät 5 dl maitoa mutta itse laitoin ensin 3 ja sitten lisäsin neljään, jolloin "vanukkaasta" tuli sopivan tykkyä piirakan väliin levitettäväksksi.
Murusta Daimit. Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit. Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.

No comments:

Post a Comment