Sunday 22 March 2009

Itävallan ihmeet

Saimme vieraaksemme kaveripariskuntamme Itävallasta. Ryhdyimme tietenkin kokkailemaan kaikenlaisia ruokia, tässä vuorossa itävaltalaiset herkut eli Knyydelit. Kyseessä siis leipä-kananmuna-persilja-maustepallukat, jotka keitetään ja tarjoillaan kuumina. Nannaa oli, varsinkin sienikastikkeen ja hyvän itävaltalaisen luomupunaviinin kera, hyvästä seurasta puhumattakaan...


Knyydelit Itävaltalaiseen tapaan

vaaleaa leipää (vanhahkoa, vähän kuivahtanutta)
jos käytät tuoretta leipää, lisää myös esim. vehnäkorppuja
kananmunaa
persiljaa
pippuria
suolaa


Knyydeleiden alkuvaiheet


Leikkele leipä ja korput kuutioiksi. Sekoita joukkoon kananmunat, sen verran että "taikinasta" tulee sopivan tahmaista, jotta se pysyy keitettäessä kasassa. Lisää persilja ja mausteet.


Knyydelit kiehumassa


Keitä. Kun knyydelit alkavat pyöriä keittovedessä itsekseen, ne ovat valmiita.

Sienikastikkeeseen lykkäsimme syksyllä keräämiämme Hallavahakkaita ja ruokakermaa + mausteita, ei sen kummempaa.

No comments:

Post a Comment