Sunday 22 March 2009

Pullaopiskelua, osa 2

Epäonnisista sitruunapuusteista kettuuntuneena otin uusintaottelun hiivaleivonnan eli pullien kanssa. Tällä kertaa kohteena Yhteishyvän Puolukka-kinuskipullat, joita tein jo viime vuoden puolella ensimmäistä kertaa ja silloin lähes yhtä hyvällä onnella kuin sitruunapuusteja, eli likilaskuisia ja kovia kökkyröitähän niistä tuli. Tällä kertaa kuitenkin onnistui, ja puusteista tuli varsin nameja sticky-pullia :)


Puolukka-kinuskipullat

2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia

Täyte:
1,5 dl kinuskikastiketta
2 dl pakastepuolukoita

Päällys:
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 rkl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl mantelilastuja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan vähän kerrallaan (jos teet tuorehiivalla, liuota n. 25g tuorehiivaa maitoon). Lisää lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45-senttistä levyä. Levitä niiden päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

No comments:

Post a Comment