Friday 22 May 2009

Blogimiitti se kiva kiva on

Viime viikonloppuna sain maistaa montaa niin herkullista ruokaa ja tavata monta niin ihanaa ihmistä, että kyseessä saattoi olla vain ruokabloggaajien blogimiitti. Mukana menossa olivat Peruspöperölä sekä Vegemisiä plus tietenkin järjestäjät Pastanjauhajat. Pöperölän ja Jauhajien sivuilta löydät yksityiskohtaisemmat ruodinnat miittingistä mutta sanotaan nyt täälläkin että olihan mahtavaa! Tämmöinen ns. ei-niin-kaikki-ihmiset-kelpuuttava yksilö oli kuin kala vedessä näiden hurjan mukavien ihmisten keskellä. Kaikki olette valiokastia ja saitte erityispaikan Patavahdin ruokaan taipuvaisessa sydämessä. Muistetaan, ettei jatkossakaan juuri hakeuduta kesäkurpitsan äärelle :D

Miitti ansaitsi tietenkin tasoisensa kakun, joten tässäpä hänestä sitten pari kuvatusta. Ylempi eli hienompi on taas Pastanjauhajien Pippurimyllyn käsialaa, voi hitsi kun itelläkin olisi tuommoinen kamera ja skillssit... Mutta tulipahan tähänkin blogiin edes pari hyvää kuvaa, kiitos siitä ;).





Kakkuun tuli 20 cm vuoassa paistettu 3 munan pohja joka oli uunissa melkoisen liian kauan -> lopputulos reunoilta niin kuiva että sitä piti vähän pienentää ;). Myös sen verran epämuotoinen siitä tuli että pohjalevy hajosi, joten laitoin sitten keskilevyn pohjaksi ja keskelle hajonneen levyn kaveriksi pakasteesta kääretorttupohjan palasia. Kai se ihan hyvin toimi.

Täytteenä oli aivan mahtavan makuinen Kinuskikissan lakritsitäyte sekä aiempien kakkujen suklaamousse-reseptillä värkätty fazerin sininen -mousse (joka muuten kaikkien vaiheiden eli vaniljatuorejuuston puuttuessa käytetyn vanilja-aromin lisäilyn ja muun luovan makeutusaineella maustamisen) jäljiltä maistu Kattilan mielestä yön yli jääkaapissa oltuaan aivan moussemuotoiselta suklaajäätelöltä! Ja olihan se kyllä totta. Melko kummaa kun niin lähelle maku sattui). Kostutukset vanhalla totutulla Spritella.

Päälle sitten tein ensimmäistä kertaa sokerikreemin josta tuli paljon keltaisempaa kuin olisin ajatellut, en tiedä miten esim. Kinuskikissan kreemi näyttää noin valkoiselta? Mutta eipä se haittaa kun se jää muiden koristeiden alle, ja mielestäni toimi maun puolesta ihan hyvin. Kreemin päälle sitten kaulitsin violetilla pastavärillä marmoroidun näköiseksi värjätyn englannista tilatun sugar pasten joka maistuu aika ihanalta joskin teolliselta sokerilta, ja reunoille tuli sitten ihan flora vispi pursotukset. Yksityiskohdiksi päälle marsipaanililjat sekä näppäimistön kirjaimia apinoivat valkoiset möhkäleet joissa lukee Oulun, hieman kiireessä hutastu liian juoksevalla suklaalla tehty spritsaus "ruokablogimiitti" sekä tietokoneen hiiri jota havittelee raidallinen kissimirri :).

Hauska yksityiskohta vielä tuossa mikä tuli mieleen oli, että ko. päivänä oli myös vissiin joku kansainvälinen homojen päivä, joten tulipa sitten juhlistettua sitäkin violetilla kakulla :D

Tässä vielä nuo reseptit mitä käytin:

Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen sanoo Kinuskikissa, mulla meni kaikki kyllä 20 cm kakkuun...

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Lakritsitäyte

125 g Kick-karkkeja (tai patukoita -> paloittele karkkien kokoisiksi, mulla oli enemmän kyllä)
1 ½ dl kuohukermaa
1 ¼ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
¼ dl vaniljakreemijauhetta

Laita Kick-karkit kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen n. 20 minuuttia, kunnes karkit ovat liuenneet kerman joukkoon. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon ja anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin, kunnes kastike on täysin kylmää.

Vaahdota Flora Vispi. Vatkaa myös kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä täyte kakkupohjan päälle.

4 comments:

  1. Tuo kakku oli kyllä NIIN hyvää. Vedeltiin sitä sitten pastanjauhajien kanssa vielä yöllä, kun muut olivat jo miitistä kaikonneet :)

    tajusin muuten, etten syönyt yhtään tuommoista lemon curd -macaronsia! Oh noes!

    Ja kiva, että seurarajotteisellekin meidän seura kelpasi. Oli oikiasti ihan mahottoman kivvaa.

    ReplyDelete
  2. Hienoa jos kakku maistui, olisi sitä ollut kiva itsekin enemmän syödä mutta minkäs teet kun ei ehtinyt :(. Ja tosiaan, seura oli mitä mainiointa, usein kyllä tingen nenäni jokaiseen miittiin mutta jään vain seinäruusuksi ja sivustaseuraajaksi jos ei seura niin miellytä, mutta nyt kyllä juttua riitti ja viihdyin aivan tosi hyvin! Tämähän siis tarkoittaa vain sitä, että pitää ottaa uusiksi tässä kesän mittaan :)

    ReplyDelete
  3. Olen täällä kärkkynyt jo jonkin aikaa Kick-ohjetta, kun ehdin koukuttua lakunmakuiseen täytteeseen jo ihan kokonaan. Kun nyt vaan uskaltaisi itsekin kokeilla kakun tekemistä, olisi niin huippua päästä muovailemaan marsipaania. Johonkin tulevaan miittiinhän voisi vaikka yhdistää Patavahdin kakkukoulun! Esim. tuommoisen marmoripinnan tekoa olisi mukava päästä seurailemaan sivusta.

    Ja jee, nyt onnistuu kommentointi meikäläiseltäkin!

    ReplyDelete
  4. Hahaa, ei se tekniikka saanutkaan sua selätettyä, hienoa! :) Ja Kinuskikissallehan se kunnia tuosta ihanasta lakutäytteestä kuuluu, mie vain toimin ilosanoman välittäjänä ;). Marmoripinnan tekoon nyt vain tarvitsee väriä ja marsipaania/sokerimassaa jonka värjää "huonosti" eli ei vaivaa massaa kokonaan värjätyksi vaan jättää raidalliseksi. Siitä tuskin ihan kokkikoulua saataisiin aikaan :D.

    ReplyDelete