Wednesday 13 May 2009

Näitä emme harrasta

Pastanjauhajat esittelivät inhokkiruokiaan ja haastoivat mukaan kaikki p-kirjaimella alkavat blogit, joten tässäpä tulee Patavahdin ja Kattilan inhokit (written by Patavahti joka kertoo Kattilankin inhokeista mututuntumalla ;)).

Tässäpä Patavahdin inhokkikatras: Ainoa ruoka, jota on ikinä lapsuudessa pakotettu syömään lautanen tyhjäksi on kesäkeitto. Arvata saattaa, että se siis on vieläkin inhokkilistalla. Juuri ja juuri nykyään pystyn keitosta poimimaan perunat ja syömään ne, mutta muuten se vain maistuu ja haisee keitetyltä kukkakaalilta (jolta muuten myös Brie-juusto haisee ja maistuu ainakin minun mielestäni, how freaky is that?! Brie-juusto kuuluu siis myös nykyään listalle, joita en mielelläni syö).

Ihan yhtä kauheaa ovat kaikki kaaliruoat, en vain voi sietää keitetyn/paistetun kaalin hajua, makua ja koostumusta. Ei kiitos siis kaalilaatikolle ja kaalikääryleille, urgh.

Yksi lemppari-inhokki on myös kaikki etikassa lilluneet ruoka-aineet kuten suolakurkku, punajuuri, hillosipulit, aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit, vaikka oliivit lilluvatkin öljyssä. Näitä en suuhuni pistä vaikka Kattila aina yrittääkin saada maistamaan oliiveja uudelleen ja uudelleen, vaan ei, ne vaan ei ole hyviä. Pizzassa ne vielä jotenkin menee ja Fransmannissa taannoin käväistessämme kykenin jopa muutaman oliivin antipastolautaselta syömään, mutta ei ne vaan kyllä silti hyvältä maistu.

Ainiin, ja vielä: tilli! Sitä tungetaan aina mm. loheen, ja vaikka se nyt ei jaloa kalaa pilaakaan, niin ei se kyllä hyvääkään ole. Siinä on jotenkin kitkerä ja etikkainen maku siinäkin vaikka se olisi tuoreeltaan kalan päälle tupsautettukin. Tuoreena ja suoraan kasvimaalta se kyllä maistuu, mutta tillin korvaan aina persiljalla omissa tuotoksissani, persilja on <3.

Siinäpä taisi aikalailla tulla nämä meikäläisen inhokit. Kattila puolestaan ei ilmeisestikään tykkää kovin sitruunaisista jutuista mikä on sinänsä melko bummer kun itse tykkäisin sitruunaa tunkea jos jonkinlaiseen piiraaseen ja leivonnaiseen ;). Mieto sitruunan maku menettelee mutta mm. oma supersuosikkini marenki-sitruunapiiras ei oikein lämmintä vastaanottoa ole miespuoliselta osallistujalta saanut. Puolukat eivät myöskään kuulu Kattilan lempiasioihin, mutta eivät kyllä meikäläisenkään sen suuremmin, tosin maksalaatikon ja makaronilaatikon kanssa puolukkahillo on ihan must, ja jotkut puolukkapiirakat/pullat/viinerit on hyviä.

Haasteeseen voisin tässä yrittää mukaan hihkaista vaikkapa Liemikeittiön, Lettupannun, Peruspöperölän sekä puolen kilon voikeittiön.

1 comment:

  1. No nyt varmaan täytyy viimeistään tarttua tähän haasteeseen, kun on tuplahaastettu. Sekä Pastanjauhajien P-blogihaasto ja tämä vielä erikseen :) jos tässä lähipäivinä vaikka saisi postauksen suollettua ulos.

    ReplyDelete