Monday 11 May 2009

Sitruunaiset keksit

Alla olevien suklaakeksien lisäksi äideille äitienpäivälahjapurkkiin tuli näitä Eben reseptillä tehtyjä sitruunaisia keksejä. Taikinaan laitoin enemmän sitruunankuorta kuin Eben reseptissä oli, ja omasta mielestäni sitä olisi saanut olla vieläkin enemmän.

Yllättäenkään taas kaikki ei näiden leipomisessa kyllä sujunut ihan nuottien mukaan, tein taikinan juoksevaan margariiniin ja taikinastakin tuli näin lievästi sanottuna juokseva. Ei puhettakaan siis että tätä olisi voinut kaulia tai tehdä tämän kanssa ihan yhtään mitään järkevää, koostumus muistutti enemmän jotain vauvanruokapyrettä kuin keksitaikinaa. No, laitoin sen sitten kuitenkin pienen taistelun jälkeen rullalle parissa erässä kelmuihin ja toivon parasta jähmettymisen suhteen, mutta pari tuntia jääkaapissa ja n. vartti pakastimessa eivät kyllä tehneet taikinalle juurikaan mitään: saman tien kun sen kelmusta poisti niin se levähti lättänäksi. No, siitä sitten kuitenkin muotoilin läjiä pellille ja kyllähän noista nyt keksin näköisiä ja ihan hyvän makuisiakin tuli, varsinkin kun lisäsi vähän suklaata ja nonparelleja pintaan. Kattila kehui makua ja oli havaitsevinaan niissä suklaalehtien makua, omasta mielestäni maistui aika samalta kuin pääsiäisenä tehdyt lusikkaleivät, vähän sitruunaisemmilta vain.


Sitruunakeksit

200 g voita tai margariinia (ei juoksevaa!)
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
sitruunan raastettu kuori ja hieman sitruunanmehua

1. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna reippaasti vatkaten.
3. Vatkaa mukaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan olla hetken jääkaapissa. Tämän taikinan voit myös kaulia pikkuleiviksi.
4. Paista 200 asteessa noin 10 min.

No comments:

Post a Comment