Monday 11 May 2009

Äitienpäivätäyttäriä

Äitienpäiväksi duunailin tämän näköistä kaakutusta. Kolmen munan pohja 20 cm vuokaan lasimenetelmällä eli munat lasiin, toiseen saman verran sokrua, sokerit kulhoon, sokerilasiin pohjalle n. 2 rkl kaakaojauhetta, n. 50-75% jauhoista vehnää, loput perunajauhoja niin että jauhoja saman verran kuin munia lasissa ja päälle reilu 1 tl leivinjauhetta. Pohja nousi uunissa tosi hyvin varmaan vähän reilunlaisen leivinjauhemäärän takia, mutta ei lässähtänyt uunista oton jälkeenkään eikä leivinjauhe maistunut läpi, että oikein hyvä pohja tuli :). Onnistuin melkein pilaamaan sen kuitenkin kun päätin tehdä kostutuskokeilun niin, että kostutin kaikki osat erillään (viime kakut on ollut vähän kuivakkaita), ja liian pehmeiksihän ne palaset sitten meni mutta juuri ja juuri sain vähän hajonneina kuitenkin koottua kakun hyytymistä varten. Tulipahan testattua, ettei kannata näin ainakaan vastaisuudessa toimia :D

Täytteenä oli edellisessä kakussa hyväksi havaittua mansikkarahkaa (vaniljarahkapurkki, flora vispi -vaahto, sokeria ja vähän vajaa 500g mansikoita sekä vaniljakreemijauhetta) sekä valkosulkaamoussea pätkispaloin (200g vaniljatuorejuustoa, 130g valkosuklaata, flora vispi -vaahto plus vajaa puoli pussia pätkis-bitejä rouhittuna).

Koristeeksi pääsi ruusuvärkkäilyn tuloksia ja pursotuksiksi tein isommalla ja pienemmällä tähtityllalla kuvioita, pienemmän vaahto oli värjättä pinkiksi. Oikein ihku ja hempoisa kakku siis, ja äiti tykkäsi kovasti :)

Kakkua sivulta, pursotukset näkyy

Kakku päältä


Kukkakoristuksia lähikuvassa

2 comments:

  1. onpa ihana kakku! melkonen taituri oot! onko sinne kondiittorikouluun jotku pääsykokeet?

    ReplyDelete