Friday 22 May 2009

Macaronsit 2 - Patavahti 1

Eli kolmas kerta toden sanoo, näin myös macaronstehtailussa. Monkeyfoodin Ylimuuli oli nyt tällä kertaa voittavan reseptin haltija, ilmeisesti jostain vanhasta Kotivinkistä alunperin otettu. Käytin aivojani ja kävin ostamassa paikallisesta Punnitse&Säästä (Tai Punnitse&Saasta niin kuin se hauskemmassa nettimuodossaan on ;)) -putiikista kunnon manteli_jauhoa_ eikä mitään jauhetta jossa on kuoret mukana niinkuin tuo Pirkan, niin alkoi lyyti kirjottaa. Saattoi johtua myös siitä, etten husinut kaakaojauhetta mukaan tällä kertaa ollenkaan. Joka tapauksessa näistä tuli erittäin mukavan näköisiä ja makuisia, taikina oli juuri edellisten kahden katastrofin välimaastoa eli ei liian tykkyä, ei liian juoksevaa, joten pursotetut kasat levisi pikkuisen ja juuri sen verran, että pursotuksesta jäänyt "niippa" solahti takaisin macaroniin ja tuloksena siis sulavan pyöreän muotoiset pikku penteleet.

Väliin laittelin kotikutoista lemon curdia ja nutellaa, ei-kotikutoista. Tässäpä aiheesta hieno kuvatus, courtesy of Pastanjauhajien Pippurimylly (kerro, jos näitä ei saa käyttää :D)



Macaron-leivonnaiset

3 valkuaista
4 dl tomusokeria (myös mansikan- tai suklaanmakuinen käy, jos haluaa väriä)
3 dl mantelijauhoa (n. 150g)
(elintarvikeväriä)

Aseta leivinpaperi valmiiksi kahdelle pellille. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja ala sitten lisäillä tomusokeria vähitellen, koko ajan vatkaten. Vatkaa, vatkaa! Seos muuttuu tahmaiseksi ja kiiltäväksi, sormien välissä kokeiltuna sokerin pitäisi olla liuennut ja seoksen täysin sileää. Kääntele joukkoon mantelijauhe ja pursota seoksesta pellille teelusikan kokoisia länttejä, jätä leviämisvaraa.

Jätä macaronit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi, ja paista sitten 125-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

1 comment: