Täydellisten sämpylöiden etsintä siis jatkuu, mutta tässä tämän kertainen kokeilu.

Sämpyläpitat
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4 dl Sunnuntai rouheinen sämpyläjauhoja
2 dl vehnälesettä
2 dl Sunnuntai ruissihtijauhoja
1 tl suolaa
n. 2 tl Santa Maria pippurinen yrttimauste
loraus (n. 2 tl) siirappia
vähän isompi loraus (n. 1-2 rkl) rypsiöljyä
Sekoita ruisjauhot ja leseet kuivahiivan kanssa. Lisää 42-asteinen vesi ja siirappi. Lisää suola ja sämpyläjauhoja kunnes taikina sopivan koostumuksista (irtoaa vähän reunoista, meillä taisi jäädä hieman liian veteläksi, ensi kerralla lisää jauhoja!). Kohota. Leipaise sämpylät kostutetuin sormin (lähinnä vain läjiä taikinaa pellille, muotoilusta ei näin vetelällä tainialla puhettakaan). Kohota vielä pellillä. Paista 225 astetta n. 15 min.
EDIT: Sunnuntai-iltana päädyttiin vielä yhden uudenlaisen taikinan testaukseen. Kuvia ei jaksanut enää näpsiä, mutta näillä mentiin:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4 dl Sunnuntai vehjänauhoja
1 dl vehnälesettä
2 dl Sunnuntai rouheinen sämpyläjauhoja
1,5 tl suolaa
loraus (n. 2 tl) siirappia
vähän isompi loraus (n. 1-2 rkl) rypsiöljyä
Nousivat hiukkasen paremmin, mutta tuli niistä vieläkin aika litteitä. Maku oli jälleen kerran kohdallaan. Ensi kerralla tehdään oikealla hiivalla niin katsotaan rupeaako nousemaan ;)
No comments:
Post a Comment