Wokin kanssa tarjoilimme nuudeleita, mikä ei sekään ehkä ollut paras mahdollinen ratkaisu, riisi olisi varmasti imenyt kastikkeen aromeja itseensä paremmin. Mutta olipahan ruokaa. Se on aina hyväksi.
Viininä oli tällä kertaa italialainen Pasqua, joka ei ollut ihan nimensä veroista kuraa, mutta ei mitään laadukastakaan. Kevytviineissä pitäydyimme tälläkin kertaa, eikä tämäkään viini onneksi päänsärkyä Patavahdille aiheuttanut. Maku oli kuitenkin vähän niinkuin täyteläistä viiniä olisi jatkettu vedellä, ja melko kitkerää. Ensi kerralla ehkä testissä sitten jo jotain keskitäyteläistä...

Naudanlihawok
Ainekset:
500 g naudanlihaa
10 kpl tuoreita herkkusieniä
1 pieni purjo
1 punainen paprika (meillä oli kaksi pientä)
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike:
2 dl coca-colaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl yrttisuolaa
inkiväärijauhetta
5 tippaa tabascoa
2 tl perunajauhoa (meni kyllä saostusyrityksissä reilusti enemmän)
Suikaloi ja paista naudanliha, mausta, lisää suikaloidut vihannekset ja paista vielä hetki. Sekoita kastikeainekset keskenään, kaada kastike wokkiin ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile esim. jasmiiniriisin kanssa.
No comments:
Post a Comment