Saturday 24 January 2009

Luisteluevästä

Itsehän emme toki mitään näin urheilullista tehneet, vaan tuijottelimme telkkarista EM-luisteluja (hyvä Laura ja Susanna!). Siinä sivussa valmistui Mutukokkauksen innostama Naudanlihawok. Valkkasin reseptin ihan lähinnä kastikkeen kokis-elementin takia, kun halusin kokeilla maistuuko se missään. No, sad to say, ei kyllä maistunut. Ruoka oli hyvää, mutta emme saaneet wokin kastiketta sakenemaan lisätystä pottujauhomäärästä ja raivokkaasta keittämisestä huolimatta, jonka seurauksena sitten taisimme keitellä einestä vähän liiankin innokkaasti, lopputuloksena vähän lässähtäneet maut. Wokki maistui lähinnä soijalle ja naudanlihalle. Mikä sinänsä ei ole paha asia sekään. Mutta tulipahan testattua.

Wokin kanssa tarjoilimme nuudeleita, mikä ei sekään ehkä ollut paras mahdollinen ratkaisu, riisi olisi varmasti imenyt kastikkeen aromeja itseensä paremmin. Mutta olipahan ruokaa. Se on aina hyväksi.

Viininä oli tällä kertaa italialainen Pasqua, joka ei ollut ihan nimensä veroista kuraa, mutta ei mitään laadukastakaan. Kevytviineissä pitäydyimme tälläkin kertaa, eikä tämäkään viini onneksi päänsärkyä Patavahdille aiheuttanut. Maku oli kuitenkin vähän niinkuin täyteläistä viiniä olisi jatkettu vedellä, ja melko kitkerää. Ensi kerralla ehkä testissä sitten jo jotain keskitäyteläistä...


Naudanlihawok

Ainekset:

500 g naudanlihaa
10 kpl tuoreita herkkusieniä
1 pieni purjo
1 punainen paprika (meillä oli kaksi pientä)
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Kastike:

2 dl coca-colaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl yrttisuolaa
inkiväärijauhetta
5 tippaa tabascoa
2 tl perunajauhoa (meni kyllä saostusyrityksissä reilusti enemmän)


Suikaloi ja paista naudanliha, mausta, lisää suikaloidut vihannekset ja paista vielä hetki. Sekoita kastikeainekset keskenään, kaada kastike wokkiin ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile esim. jasmiiniriisin kanssa.

No comments:

Post a Comment