Thursday 22 January 2009

Lopun aikojen herkkuja

Lopun ajat koittavat, nimittäin opetussijaisuuspätkän. Luulin huomenna olevan jo viimeinen päivä, joten mietin leipomahommia. Ja muffinssejahan sitä piti tekemän, vaikka selvisi että ei se ihan viimeinen päivä olekaan. Resepti on Jokapäiväisen leivän leipojien esittelemä (Piknik-kirjasta otettu) Suklaa-juustomuffinit, joita en suostu kutsumaan muffineiksi koska ne on muffinsseja täällä keittiössä ja sillä hyvä.

Reseptiä tuunasin ihan pikkuisen laittamalla juustoista toiseksi vaniljatuorejuustoa ja täytteen sekaan vielä lemon curdin jämät. Hyvää tuli (tosi hyvää), joskaan muffet eivät näytä ihan hirvittävän salonkikelpoisilta juustotäytteen painavuuden lätsäytettyä mufetit päältä vähän littanoiksi... No, live and learn. Namia oli silti.

Taikinasta tuli tosi tykkyä, joten lisäsin siihen pikkuisen lisää maitoa reseptin 2 desin lisäksi. Riittoisaa myös, tuli 12-paikkainen muffinssipelti täyteen jonka lisäksi vielä 5 isoa muffinssia Kalas fårmin paperivuokiin ja 7 vähän pienempää paperivuokaista.



Suklaa-juustomuffinssit

6 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2½ rkl kaakaojauhetta
1 maustemitta suolaa
125 g voita
1½ dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1½ dl maitorahkaa
2 munaa
2 dl maitoa (+ vähän lisää)
200 g rouhittua suklaata (osa raastetta, osa isompia paloja)

Täyte:

400 g tuorejuustoa (puolet vaniljaa, puolet maustamatonta)
n. 2 rkl lemon curdia
½ dl sokeria
½ dl tomusokeria
1 iso kananmuna
1½ tl vaniljasokeria


Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, sooda, kaakaojauhe ja suola.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää ruokosokeri, maitorahka, munat ja maito. Sekoita jauhoseos rasvaseoksen joukkoon. Lisä joukkoon rouhittu suklaa.

Jaa taikina muffinssivuokiin.

Valmista täyte: vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää sokerit ja muna.

Tee lusikalla kolo muffinsseihin ja nosta tuorejuustotäytettä koloon. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

1 comment:

  1. Minä täällä vakoilen. Pitäis nimittäin keksiä jotain apetta kun tulee vieraita syömään :) Opettajansijaisuuksista puheen ollen, otin vähän tuntumaa Norjan koulumaailmaan avustamalla sellaisena leksehjelpinä pari tuntia. Hiukan oli haastavaaa opettaa murtolaskuilla kertolaskuja norjaksi maahanmuuttajaoppilaalle, joka tänne muutti 9 kk sitten.

    ReplyDelete