Friday 10 May 2013

Gluteenittomat quesadilla-pizza-asiat

Gluteenittomasta keittiöstä jälleen päivää! Nyt testissä, miten quesadillat luonnistuu (ilman tortilloja). Kaupasta löytyi Dr. Schärin piadina-leipää, eli sellaista rieskaa muistuttavaa kiekkoa. Eihän siitä nyt mitään quesadilloja paisteta, mutta tämmöstä vähän niinkun pizza-asiaa kyllä. Oli ihan sikahyvää.



Tarvitset:

- tortillalättyjä/jotain gluteenitonta ohutta leipähommaa
- jauhelihaa (Maun mukaan maustettua. Meillä mukana mm. savusuolaa...nam.)
- juustoraastetta

Paista jauheliha ja mausta. Läjäytä lätylle jauhelihaa ja juustoraastetta. Paista pannulla kunnes juusto vähän sulaa.

Tee lisäksi:

- Salsa: Tomaattia, sipulia, valkosipulia pieneksi pilkottuna. Mausta maun mukaan limellä, suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan hulluna korianteria. Tässä versiossa mukana myös ananasta (myös mango passaa loistavasti).

- Guacamole: Salsan tomaatti-sipuli-valkosipuliseosta yhteen muussatun avocadon kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja limellä.

Ja vielä jotain valkoista: creme fraichea, kermaviiliä, jugurttia tjs.

Nämä kun kaikki kasaa kyytiin niin kyllä kelpaa! :)


3 comments:

  1. Olisi haastetta Sinulle blogissani!! :)
    Aurinkoista päivän jatkoa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho, mahtavaa. Haasteet on hauskoja, kiitos! Pitääpäs paneutua asiaan pikimmiten :)

      Delete
  2. Herkullista!
    Tässä kirjoitukseni Italialaisesta piadinasta reilun kahden vuoden takaa. Ups, toinen olikin jo lähes neljän vuoden takaa.


    Eija22. syyskuuta 2009 0.38
    Molto rucola, tanti pomodori, cipolla - e basta!
    Se vuoi, mozzarella di buffala.. Mmmm...

    Paljon rucolaa, paljon tomaattia -siinä kaikki.
    Maun mukaan, jos haluaa mozzarellaa...
    Eikä edes välttämättä näitä.. pelkkä piadina ja punaviini riittää.

    Mutta pannu jäi Emilia Romagnaan...
    Paljon Italiaa kiertänyt. 18.9.-09 kotiuduin juuri 4kk:n matkaltani. Sattumoisin löysin nämä sivut googlettaessa piadina-pannua. Vielä kun joskus ihan autolla pääsisi, voisi lastata peräkontin täyteen Calabrian punasipulia, keväällä maukasta ja edullista mansikkaa, tomaatteja sieltä täältä, artisokkaa, tuoretta rucolaa, rosmariinin taimia, viiniä -tottakai, piadinaa ja se pannu ...
    Lento- ja junamatkoilla kaiken kuljetus hieman hankalaa.

    Olisipa mielekästä tehdä työtä tämän kaiken ympärillä...
    Maukasta syksyä!


    21. marraskuuta 2010 20.58
    Heipä hei Italia-ystävät

    Tämän kesän saldo reilun neljän kuukauden Italian matkalta, joista kolme kuukautta asuin Firenzessä ja Arezzossa olin töissä yhdeksän päivää: barbecque.. Bistecca alla Fiorentina.
    Kuinka helppoa onkaan Italialaisen ruoan valmistus ja itse tehtynä hyvin edullista. Rosmariinit noukin omin käsin eri puolilla pihaa kasvavista valtavista rosmariinipensaista, samoin salvian ja ihmeellisen laakerinlehden, jonka maku tuoreena on aivan toista kuin kuivattuna.

    Rosmariini.. mausteista parhain, Calabrian cipollan lisäksi.
    Sopii lohko- ja muihin perunoihin, porkkanaan, lihaan..

    Kulkiessasi Toscanan maaseudulla, pidä silmät ja hajuaistit avoinna. Voit törmätä villisikaperheeseen ja löytää suuria rosmariinipensaita sieltä täältä, kuten kävi itselleni.

    Firenzestä.. Matkatessasi Pza Signorialle, pyydän, ole ystävällinen Marokkolaisille taulukauppiaille. He eivät tyrkytä, ovat ystävällisiä ja ihania ihmisiä. Italiassa on vaikea saada töitä ja nämä Pohjois-Afrikan ihmiset yrittävät vain tienata leipänsä.
    Ole kuitenkin varuillasi kyseisellä Piazzalla, ehkä törmäät Mimmoon, valkonaamaiseen huippuihanaan koomikkoon. http://www.youtube.com/watch?v=wN0uRrsPhVA&feature=related

    Saapuessasi Ponte Vecchiolle iltaisella, voit kuulla maailman kauneimpiin lauluihin kuuluvan Aquarellon, Claudio Spadin esittämänä.http://www.youtube.com/watch?v=wl5FSchZ0yc
    Claudio sanoittaa tämän laulunsa sen mukaan, mitä Ponte Vecchiolla tapahtuu: äiti työntää lastenvaunuja, pyöräilijä puikkelehtii ihmismassan lomassa, rakastavaiset kulkevat käsikkäin tulevaisuuteensa luottaen..

    Jos vietät parinkin viikon loman Italiassa tai Espanjassa, suosittelen että ostat oman taimen rosmariinia ja käytät sitä halutessasi sen parin viikon ajan ja jätät kasvamaan seuraaville asukkaille.
    Itse en valitettavasti sitä tehnyt Italiassa ollessani ja nyt olen ollut Barcelonassa 1,5kk, enkä ajatellut tarpeeksi ajoissa. Barcelonassa mm. La Ramblan kukkakojuista löydät.

    Mukavia ja antoisia lomareissuja!

    Eija

    ReplyDelete