Friday 26 November 2010

Kaljaa kakkuun?

Sain synttärilahjaksi äidiltä Viivin ja Wagnerin keittokirjan, ja piti synttärijuhliin sitten alkaa kokeilemaan kirjassa ollutta Guinness-kakun reseptiä. Oli kyllä hyvää, vaikka sekaan taisi laskujen sekaantumisen myötä lipsahtaa liikaa jauhoja, ja kakusta tuli sitä myöten vähän liian kuivaa. Ensi kerralla siis vähemmin jauhoin liikenteeseen :) Nämä toimisivat varmaan hyvin myös muffinsseina.


Guinness-suklaakakku

2,5 dl Guinness-olutta
150 g voita
1 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
n. 80 g tummaa suklaata
ripaus suolaa
1,5 dl ranskankermaa
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1,2 tl soodaa

Kuorrute:

1 dl tomusokeria
200 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 1/4 dl ranskankermaa
vaniljasokeria

Yhdistä voi ja paloiteltu suklaa kattilassa, lämmitä kunnes sulaneet tasaiseksi. Sekoita joukkoon Guinness ja ripaus suolaa. Siirrä pois liedeltä. Lisää joukkoon kaakao ja sokeri, vispaa hyvin sekaisin.
Yhdistä hyvin sekoittaen ranskankerma, munat ja vaniljasokeri. Lisää Guinnes-seoksen joukkoon. Lisää jauhot ja sooda, sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (mulla 22-senttinen muistaakseni). Paista 175 asteessa 45-60 min kunnes kakku on kohonnut ja kiinteä (pienemmällä paistoajalla tulee varmaan hieman pehmeämpi leipomus). (Kumoa) ja jäähdytä.
Siivilöi kuorrutetta varten tomusokeri, lisää tuorejuusto, ranskankerma ja vanilja, sekoita tasaiseksi. Pursottele tai levitä kakun päälle.

1 comment:

  1. Mies kyllä älähtäisi, jos kaataisin oluet kakkuun. No, jos joskus salaa nappaisin :D

    ReplyDelete