Guinness-suklaakakku
2,5 dl Guinness-olutta
150 g voita
1 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
n. 80 g tummaa suklaata
ripaus suolaa
1,5 dl ranskankermaa
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1,2 tl soodaa
Kuorrute:
1 dl tomusokeria
200 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
1 1/4 dl ranskankermaa
vaniljasokeria
Yhdistä voi ja paloiteltu suklaa kattilassa, lämmitä kunnes sulaneet tasaiseksi. Sekoita joukkoon Guinness ja ripaus suolaa. Siirrä pois liedeltä. Lisää joukkoon kaakao ja sokeri, vispaa hyvin sekaisin.
Yhdistä hyvin sekoittaen ranskankerma, munat ja vaniljasokeri. Lisää Guinnes-seoksen joukkoon. Lisää jauhot ja sooda, sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (mulla 22-senttinen muistaakseni). Paista 175 asteessa 45-60 min kunnes kakku on kohonnut ja kiinteä (pienemmällä paistoajalla tulee varmaan hieman pehmeämpi leipomus). (Kumoa) ja jäähdytä.
Siivilöi kuorrutetta varten tomusokeri, lisää tuorejuusto, ranskankerma ja vanilja, sekoita tasaiseksi. Pursottele tai levitä kakun päälle.
Mies kyllä älähtäisi, jos kaataisin oluet kakkuun. No, jos joskus salaa nappaisin :D
ReplyDelete