Friday 26 November 2010

Erilaista juustokakkua

Kaivelin vanhoja kuvia kamerasta ja löytyihän sieltä muutamiakin leipomuksia jotka eivät ole vielä blogiin päätyneet. Synttärijuhlilla lokakuussa tarjottiin tätä omenajuustokakkua Siiliparatiisin reseptiä noudattaen. Oli kyllä hyvää, vaikkakin meidän omenalaatu oli vähän liian kirpakka tähän, olisi ainakin omaan makuuni saanut olla vähän makeampi. Ja ehkä omenoita olisi jopa voinut paistaa vähän pannulla ennen kakkuun laittamista niin olisivat pehmenneet vähän enemmän... Mutta kaikkiaan, hyvää kyllä :)


Omenajuustokakku

Pohja:

200g Digestive-keksejä
2rkl sokeria
4rkl sulatettua voita

Täyte:

600g Philadelphia tuorejuustoa
1 3/4dl sokeria
3rkl maizenaa
1rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1dl creme fraichea
6dl omenalohkoja
3/4dl sokeria
1tl kanelia

Laita uunin pohjalle vuoka, jossa on pari senttiä vettä. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit, lisää sokeri ja sekoita voi keksisokerimurun joukkoon. Painele muruseos reunavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä sillä välin kun teet täytteen. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto pehmeäksi. Lisää sokerit ja maizena. Lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa jokaisen kananmunan jälkeen seosta minuutin verran. Sekoita viimeiseksi creme fraiche joukkoon. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi. Kääntele omenakuutiot kanelisokeriseoksessa ja ripottele ne sen jälkeen täytteen päälle.

Paista uunissa 175 asteessa noin tunti. (Kakun keskustan tulee olla täysin jähmettynyt). Anna kakun levähtää jääkaapissa seuraavaan päivään. Viimeistele omenajuustokakku kinuskikastikkeella ennen tarjoilua!

No comments:

Post a Comment