Saturday 30 January 2010

Mikä on pannariaamiaista parempaa?

Tähän astisesta elämästäni on puuttunut kokemus nimeltään amerikkalaiset pannarit. Nyt teimme niitä aamupalaksi ja kyllä ymmärrän, miksi amerikkalaiset näitä niin mielellään syöpöttelevät. Seuraavalla kerralla reseptiä voisi tosin vähän tuunata laittamalla lisää sokeria ja miettimällä uudestaa leivinjauheen ja soodan suhteen ja ehkä vähentämällä jompaa kumpaa, nyt maistui kohotusaine vähän liikaa läpi. Mutta syötyöhän ne tuli siitä huolimatta ;). Resepti muokattuna Myllyn parhaalta.


Amerikkalaiset pannarit

3 munaa
2-3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa (sais olla enemmän)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 dl jugurttia
½ dl voisulaa tai öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

No comments:

Post a Comment