Wednesday 13 January 2010

Baileys-kakun ensikokeilu

Tein uudenvuodenjuhliin Baileys-kakkua, joka oli kyllä syöjien mielestä suuri hitti mutta omasta mielestä siinä maistui jotenkin liikaa alkoholi... Tiedä sitten johtuiko siitä, että liivatteet lisättiin kuumaan Baileysiin. Ensi kerralla voisi koittaa kylmällä Baileysilla ja lisätä liivatteet tilkkaan vettä vaikka. Resepti Pastanjauhajilta.


Baileys-juustokakku

Pohja:
50 g voita
10 digestive-keksiä
pari lusikallista sokeria

Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut sekä sokeri. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin.

Täyte:
1 dl baileysia
400 g mascarponea
2 dl kermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet/vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Vatkaa kerma, sekoita mukaan mascarpone, vanilja ja sokeri. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna Baileys kattilassa, liota liivatteet siihen. Sekoita Baileys-liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada pohjalle, laita jääkaappiin hyytymään.

1 comment:

  1. ...eikös sen alkoholin pitäisi haihtua pois kun sen Baileysin antaa kiehahtaa? Itse ainakin viimeksi tehdessäni annoin Baileyssin ihan kiehua nopeasti ennen liivatteen lisäystä eikä siinä mielestäni maistunut alkoholi. Lisäsin myös kinuskikastiketta desin verran, ja tuli oikein hyvää :P

    ReplyDelete