Tuesday 12 January 2010

Jouluinen glögikakku

Jouluherkut meinasi jäädä kaikessa kiireessä postaamatta. Joulun kahvipöydässä syötiin meillä tämmöistä hyydykekakkua, resepti täältä. Omasta kiillekerroksesta tuli paljon tummempi (mustaherukan värinen) kun glögi oli jotain ihme marjaglögiä, mutta kivan näköinen kuitenkin. Kuvissa näyttää liian tummalta... Kiilteeseen/hyytelöön olisi riittänyt huomattavan vähemmän liivatteita, nyt tuli melko "pureskeltavaa".


Kinuskinen glögikakku

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Täyte
6 liivatetelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk Flora Vanillaa

Glögihyytelö
6 liivatelehteä
4 dl glögiä

Spritsaukset valkosuklaata

Vatkaa pohjaa varten pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna koko ajan sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja sokerit. Käytä sekoittamiseen tarvittaessa sauvasekoitinta, jotta tuorejuustokokkareet tasoittuvat. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon.

Laita pohjan ympärille reunavuoka ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään (tai muutaman tunnin ajan).

Pane glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaaga liivateseos lopun glögin joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen tortun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa. Irrota reunat terävällä veitsellä (tai vain huolittele paletilla jos käytit reunakalvoa), spritsaa koristeet ja tarjoa.

No comments:

Post a Comment