Saturday 30 January 2010

Keksien aatelia

Tuli keksihimo ja piti alkaa miettimään, mitä leipoa. Wilhelmiinoja ei ole tullut aiemmin kokeiltua, ja kerran olen niitä vain maistanutkin (hyviä muistoja...), joten eikun härkää sarvista ja toimeen. Helppoja tehdä kuin mitkä ja maku aika sairaan hyvä, kehuttiin kemuissa oikein "makujen sinfoniaksi" vaikka ehkä en ihan niin pitkälle itse menisikään ;) Tosi hyviä joka tapauksessa. Resepti muunnellen Merjalta.


Wilhelmiinat

200 g huoneenlämpöistä rasvaa
2 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl siirappia (tummaa tässä tapauksessa)
3 tl vaniljasokeria (oli päässyt loppumaan niin korvasin vanilja-aromilla ja sokerin lisäyksellä)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Muovaa taikinasta kuusi tankoa kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Litistä tankoja hiukan. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi (kymmenkunta minuuttia, seuraa etteivät pala). Leikkaa tangot heti uunista oton jälkeen vinoneliöiksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen rasiaan siirtoa.

No comments:

Post a Comment