Friday 18 February 2011

Voikreemi

Käyttämäni perusvoikreemi tulee Ahonlaidan keittiöstä. Voiltahan se maistuu mutta hyvin onnistuu ja tarkoitukseen soveltuu.

500g suolatonta voita
250g sokeria
125g vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva täyteen tilavuuteen (kunnes se on vaaleaa). Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin että sokeri liukenee veteen ja jäähdytä siirappiseos. Kaada jäähtynyt siirappi ohuena nauhana rasvavaahtoon koko ajan vatkaten. Kreemi on heti käyttövalmis.

Kreemiä voi maustaa erilaisilla aromeilla tai värjätä elintarvikekäyttöön soveltuvilla väreillä. Jos käytät vesiliukoisia värejä, kannattaa ne sekoittaa ensin jäähtyneeseen siirappiin niin värjäystuloksesta tulee tasaisempi.

Kreemi säilyy suljetussa rasiassa tai kelmulla peitettynä jääkaapissa useita päiviä, jos et kuitenkaan käytä kreemiä heti valmistamisen jälkeen, on kreemiä hyvä vaahdottaa ennen käyttöä jotta siihen sekoitettu vesi ei ala erottumaan kreemistä.

No comments:

Post a Comment