Thursday 3 February 2011

Salama McQueen

Olin jo pitkään miettinyt ja pelännyt että milloinkahan ensimmäinen asiakas päättää haluta Salama McQueen -kakun, niin suosittuja näkyvät olleen muissa blogeissa. Ja nythän se sitten pärähti. 12 tuntia myöhemmin lopputulos on... no, aika hyvä. Näin ensimmäiseksi auton muotoiseksi kakuksi (eikä mitään autovuokaakaan ole). Vinkkejä katsoin netistä ja Unelmaullan Unelmakakut-kirjasta. Ei mikään ihan pieni homma, 12 tuntia siihen venähti, ja 2 tuntia jo tuon Rust-eze logon väkertämiseen :D. Oppia ikä kaikki, ja hieno projekti.

Pohjana 24 cm vuokaan tehty tumma sokerikakkupohja. Välissä lapsille sopivasti mansikkahilloa ja kermavaahto/tuorejuustosekoitusta. Kostutusta vadelmasiirapilla. Kreemitys sveitsiläisellä marenkivoikreemillä, jonka teko oli taas homma sinänsä uudella ihanalla yleiskoneella, joka toki lämpenee sen verran pitkään surruuttaessa että marengin jäähdyttely oli melkoinen operaatio. No, ensi kerralle pitää kehittää jotain kikka kolmosia. Ja nyt tiedän ainakin, että 26-asteiseenkin marenkiin voi voin sotkea ilman että juoksettuu. Ei siis ihan "huoneenlämpöistä" tartte olla (ennen oon jäähdytelly 23:een).

Vinkkejä muistiin seuraavalle kertaa: Älä kostuta sitä hiton alapohjaa niin paljoa, varsinkaan jos kakku joutuu odottelemaan kaks päivää jääkaapissa noutajaa! Ja opetellaan kreemittämään se alalaitakin ettei tule vuotoja...




No comments:

Post a Comment