Friday 30 October 2009

Hyytävää Halloweenia!

Huomisen Halloweenin kunniaksi päätin leipoa jotain teemaan sopivaa. Baking Bitesin vampyyrikeksit vaikuttivat varsin mukavalta kokeilulta. Mutta eivät olleet...

Tein taikinan ohjeen mukaan (ilman mittoja taas tosin ja vähän arvaillen). Käsissäni oli sen suuntaista jankkia että sitä ei olisi juuri saanut edes piirakkavuokaan levitettyä, saati sitten kaulittua (edes tunnin jäähdytyksen jälkeen). No, lisäilin sitten kaikkia aineksi, jauhoja enimmälti mutta myös voita, vähän munaa (käytin M-kokoisen munan vaikka piti olla L niin mietin josko se vaikuttaisi...). Lopulta sain jonkinmoisen koostumuksen aikaiseksi, mutta suuresti silti epäilytti kun taikinan jääkaappiin vein, josko tuosta reilun tunnin päästä tulisi kaulittavaa.

Voitte varmaan arvata ettei tullut. Ei sitten millään. No, päätin sitten vain antaa taikinan olla pakkasessa ja ottaa siitä kerrallaan pieniä nökösiä joista jauhotetuin käsin sitten muotoilin ympyrää etäisesti muistuttavia kuvioita, lätkäisin päälle kirsikkahilloa (tämäkään ei mennyt putkeen, tuli joku oikosulku kaupassa ja muistelin että tähän tuli kirsikkaa... Ja hillon piti olla sattumatonta, ei ollut sitäkään. Oh the joy of baking...) ja muotoilin kannen ja painelin kiinni.

Keksejä näistä ei kyllä hyvällä tahdollakaan tullut, mutta jonkinmoisia kakkusia kuitenkin. Ja ihan hyviäkin, joskis parempia varmasti olisivat edes jollain tavalla oikeilla ainesosasuhteilla ja makeammalla hillolla. Jos siis tahdot näitä tehdä, niin älä ainakaan tällä reseptillä :D. Mutta idea on hauska. Hyytävää Halloweenia!

No comments:

Post a Comment