Friday 13 November 2009

Ei mutakakun voittanutta

...ainakaan tämän kyseisen reseptin. Tällä on nimittäin Min Goda Sida -blogin omistaja voittanut Ruotsin 2009 mutakakkumestaruuden :D. Ja oli muuten aivan järjettömän hyvää ja vielä parempaa seuraavana päivänä niinkun mutakakut yleensä, joten eikun jääkaappi lukkoon ja avaimet naapurille niin jää seuraavaankin päivään herkuteltavaa :).

Kannattaa tehdä irtopohjavuokaan, itselläni oli vain tuommoinen viistoreunainen "amerikkalaismallinen" piirakkavuoka jonka vastikään ostin vastaamaan vuokapulaan (ei vieläkään omia leivontatavaroita, aarrrrgh!!) ja siinä viistoista reunoista tuli melko rapsakoita, ellei jopa kovia. Parempi siis pystyreunaisessa vuoassa tehtynä varmasti. Myös kuorrutusta muokkasin hieman, kun en jaksanut kanelitankoja ostaa, käytin jauhettua kanelia ja kardemummaa (täältä saatavaa ihan jauhomuotoista), maut tulisi varmasti paremmin esiin kanelitangoilla ja isommilla kardemummapalasilla, jos tässä reseptissä niitä nyt tarkoitetaan ;) (ei aina tuo ruotsi suju ihan niinkuin pitäisi...)

Kuvassa kuorrutus on vielä melkoisen juoksevaa kun kakku syötiin lähes sen valmistuttua, joten vielä parempi siis jos saat kakun tehtyä jo tarjoilua edeltävänä päivänä: fudge ehtii jähmettyä ja itse kakkukin on mehevämpi! Ohje on nyt tässä ruotsiksi kun en jaksa kääntää, saa kysyä jos joku osa jää epäselväksi mutta aika selvää pässinlihaa tämä on :)


Mutakakku kaneli-kardemummafudgekuorrutuksella

Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smör

Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.

Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.

Servera med lättvispad grädde.

1 comment:

  1. Hei Berliini! Täältäkin saa vaan sellaista oikein hienoksi jauhettua kardemummaa. Toin siten jemmaan Suomesta sellaista oikeanlaista korvapuustien leipomista varten (niitä en ole tosin vieläkään saanut leivottua...). Mulla olis muuten joululahjalistalla tällainen Bake it easy
    Kakku suoraan tarjoilulautaselle, nerokasta.

    ReplyDelete