Saturday 17 October 2009

Peanut butter... nomnom

Ostin viime viikonloppuna peanut butter -purkin ja jotta en vetelisi koko namitahnaa itse leivän päällä niin päätin leipasta keksejä kavereille. Mututuntumalla mentiin jälleen mittojen ja puntareiden puutteessa, mutta jotain tämänsuuntaista tuli tehtyä:


Peanut Butter Cookies

125 g voita
reilu 2 dl pähkinävoita
reilu 1,5 dl ruokosokeria
n. 1 dl tavissokeria
1 muna
n. 3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä voi, pähkinävoi ja sokerit. Lisää muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää voisössöön. Laita joksikin aikaa jääkaappiin viilenemään. Tee taikinasta kostutetuin käsin palleroita pellille (leviämisvara!), painele haarukalla littanammiksi. Paista n. 180-190 asteessa keskitasolla n. 15 min tai kunnes keksit näyttävät ottaneen vähän väriä. Älä päästä liian ruskeiksi!

Ja oli muuten ihania! En oo koskaan ennen saanu tehtyä oikeesti tommosia rapeita keksejä jotka oli ihanan vähän vielä chewy keskeltä. Liekö tämän tekee julmettu määrä voita vai julmettu määrä sokeria, sitä en tiedä, laitoin sokeria huomattavasti vähemmän kuin mitä missään resepteissä käskettiin kun alkoi jo suorastaan ahdistaa moinen sokerin määrä :D. Mutta vierastarjottavina nämä on kohdillaan, ettei tartte itse kaikkea syödä ;)

No comments:

Post a Comment