Monday 25 November 2013

Mausteiset kanelitähdet

Joulusarja jatkukoon, tällä kertaa vuorossa kaneliset maustetähdet tai mausteiset kanelitähdet tai niin, näyttäähän noista osa olevan ihan piparkakun muotoisiakin.... Anyhow, ihan hyviä. Vielä enemmän olisi saaneet mausteet maistua, että jos näitä kokeilette, niin ei tarvitse pihtailla mausteiden määrässä. Puolitin jälleen taikinan ja tein toisesta osasta gluteenittoman (tähdet). Gluteenittomat versiot olivat aika perinteistä "en ruskistu millään ja hajoan atomeiksi hipaisusta" -linjaa, mutta taikinan rakenne ennen paistoa oli kyllä just eikä melkeen: aivan helposti ohkaiseksi kaulittavissa kahden kelmun välissä.


Mausteiset kanelikeksit
n. 50 kappaletta

120 g voita
30 g sokeria
1 muna
ripaus suolaa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
200 g jauhoja (gluteenitonta tai vehnää)

koristeluun suklaata

1. Sekeoita voi ja sokeri keskenään vaahtomaiseksi. Lisää muna, sekoita hyvin. Lisää joukkoon suola, mausteet ja jauhot ja alusta sileäksi taikinaksi. Sitten taikina kelmuun ja jääkaappiin lepäilemään tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja ota siitä muotilla keksejä. Paista 175 asteessa n. 8-10 min. Valmiit keksit jäävät aika vaaleiksi, älä paista liian pitkään.

3. Sulata suklaa ja koristele.


No comments:

Post a Comment