Friday 18 December 2009

Suklaa-porkkana-kerroskakku


Päädyin tämän reseptin innoittamana tekemään kerroskakkua. Kurpitsapiirakkaa kokeilin tehdä tuossa syksymmällä ja siitä tuli niin hirvittävän makuista (liekö tekijässä vai makuhermoissa vika), että suosiolla en edes ajatellut kurpitsaa mihinkään makeaan enää laittavani. Nyt on käynyt kuitenkin niin hassusti, että en enää muista, minkä ohjeiden mukaan nämä kakut tein. Sen vain muistan, että tein suklaaosan jonkun kuivakakun ohjeen mukaan, jota piti paistaa lähemmäs tunti... ei ollut hyvä idea ei, ja kakusta tuli melkoisen kuivakka. No, live and learn. Samoin meinasi itku päästä kuorrutteen kanssa:

Maple Cream Cheese Frosting
2 8-oz packages cream cheese, room temperature
1/2 cup butter, room temperature
1/4 cup maple syrup
1/3 cup milk
1 tsp vanilla extract
3-4 cups confectioners’ sugar

Jälleen sain arvokkaan oppitunnin: ÄLÄ KÄYTÄ KEVYTTUOTTEITA!! Laitoin nimittäin kuorrutteeseen kevyttuorejuustoa, jonka jälkeen 2 pakettia tavallista, ja tomusokeria kului varmaan 3 pakettia... ja edelleen tulos oli kuin tapettiliisteriä. Ja sitä oli paljon. No, hammasta purren laitoin sen kuitenkin kakun väliin, ja kyllähän tuota nyt söi. Rumalta se näytti, mutta parani jääkaapissa ollessaan varsin herkulliseksi lopulta kun aikaa vähän kului. Oppia ikä kaikki siis, ja ihan hauskannäköinen kakku, pitänee ensi kerralla vain a)ottaa eri resepteistä mallia ja b)olla käyttämättä kevyttuorejuustoa kuorrutukseen ;)

No comments:

Post a Comment