
Valkosuklaa-mustikkapiirakka
100 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
50 g hiivaa
½ tl suolaa
1-1½ dl sokeria
n. 13 dl vehnäjauhoja (saa laittaa reilumminkin jos siltä tuntuu...)
1 l mustikoita
2-3 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
munaa voiteluun
1. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja lämmitä se
kädenlämpöiseksi.
2. Liuota hiiva nesteeseen.
3. Sekoita suola, sokeri ja enin osa jauhoista sileäksi taikinaksi.
4. Lisää niin paljon jauhoja, että taikina alkaa irrota kulhon
reunoista.
5. Kohota 30-40 minuuttia.
6. Hiero taikina kimmoisaksi ja lisää loput jauhot tarpeen mukaan.
7. Ota 1/4 taikinasta sivuun ristikkoa varten (jos sellaisen haluat rakentaa).
8. Kauli muu osa taikinasta neliskulmaiseksi levyksi ja nosta
leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
9. Pane marjat ja sokeri kerroksiksi taikinan päälle ja ripottele
perunajauhot pinnalle. Rouhi päälle valkosuklaata.
10. Koristele taikinaristikolla.
11. Voitele munalla ennen paistamista 200-asteisessa uunissa noin
20 minuuttia.
Tästä tulee ihan lapsuus mieleen. Enpä ole vuosiin tätä syönyt. Pitäiskö ensi kesänä kokeilla? ;)
ReplyDelete