Wednesday 16 September 2009

Hamppuburgerit

Long time no see. Aika on vierähtäny täällä Saksanmaalla siihen tahtiin että ei oikein tänne blogiin ole ollut aikaa. Eikä täällä tietenkään mitään oo voinu leipoakaan kun kamat tulee perässä sitten joskus kun kämppä löytyy (waaaaaah, I miss baking!!). Mutta jotain ruokia on kuitenkin duunailtu. Tämä ensimmäinen tehtiin jo koto-Suomessa, Insanityn reseptiä mukaillen. Ensimmäisestä versiosta tuli melko rouskuvaa kun Kattila ei sen kummemmin rouhinyt hampun siemeniä, mutta seuraavalla kerralla blenderi hurrasi siemenet sen verta rikki että säästyttiin enemmiltä hampaanmurskausyrityksiltä.


Hamppu-porkkanapihvit

1,5 dl hampunsiemeniä tai
hampunsiemenrouhetta
1,5 dl vettä
4 dl porkkanaraastetta
3 tl currya
1 rkl oreganoa
3 rkl tuoretta persiljaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 kpl kananmunaa
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa

Laita korppujauhot turpoamaan kermaan.
Paahda hampunsiemeniä kuivalla pannulla pari minuuttia ja murskaa veden kanssa tasaiseksi massaksi (blenderissä).
Sekoita hampunsiemenet, porkkanaraaste, munat, korppujauhot, öljy ja mausteet keskenään.
Paista lettupannulla öljyssä tai voissa paksuja porkkanapihvejä noin 4 minuuttia/puoli. Lado hampparin väliin mieleisiäsi täytteitä, meillä mukana mm. vuohenjuustotahnaa:

Vuohenjuustotahna

vuohenjuustoa
kermaviiliä/creme fraichea
ruohosipulia
persiljaa
sitruunamehua
(tabascoa ja worcestershire-kastiketta)

Muussaa vuohenjuusto haarukalla. Sekoita muut täytteet sekaan. Tarjoile sellaisenaan kyytipoikana tai tunge hampparin väliin.

No comments:

Post a Comment