Friday 11 January 2013

Ammoinen haaste ja blogin uudistusaikeita

Tässä blogin henkiinherättämisyrityksen osana selailin tähän blogiin linkittäneitä tahoja ja huomasin, että joskus miljoona vuotta sitten olen jättänyt täysin huomioimatta Suolaa ja pippuria -blogin heittämän haasteen kirjoittaa seitsemän keittiötunnustusta. Suola ja pippurikin näyttää jo vähän hommansa lopettaneelta, joten tässäpä siis yhdeltä dinosaurukselta toiselle, voila:

1. En omista ihan hirveästi keittiöhärpäkkeitä. Meillä ei siis ole munankeltuaisen erotinta, melonipallontekohilavitkutinta eikä omenanankaranpoistajaa.

2. Härpäkkeitä löytyy sitten sitäkin enemmän leipomisosastolta. Pitäisikin tehdä blogiin osio, jossa pakottaisi itsensä käyttämään joka kuukausi jotain eri työkalua tai alelaarista ostettua muottia. Joo, ehkä sitten huhtikuussa kun palaamme takaisin Berliiniin!

3. En tykkää pippurista. Tämä on tietenkin kauhea moka, mutta en vaan ymmärrä, miten joku voi nauttia pippurin mausta. Mulle pippurin pitää olla jauhettu niin pieneksi, että se maustaa ruoan joo mutta ei itse sieltä kokkareina maistu. Sama juttu rosépippurin kanssa. Yäk.

4. Himoitsen salaa jäätelokonetta, vaikka puoliso on laktoosi-intolerantikko.

5. Himoitsen salaa myös vohvelirautaa, vaikka vehnä ei sovi vatsalleni ollenkaan. Gluteenittomia vohveleita?

6. Ruoka-aineinhokkini ovat selleri ja kaikki etikassa lilluneet eväkset kuten hillosipulit, etikkakurkut, etikkapunajuuret. Lisäksi inhoan joko Brie- tai Camembert-juustoa, mutta en koskaan muista kumpaa, niinpä en osta kumpaakaan.

7. En ole oikeasti kovin hyvä laittamaan ruokaa. Resepteistä toki onnistuu, mutta olen aivan onneton maustaja, jos mausteita pitää alkaa muuttelemaan. Mies hoitaa onneksi sen puolen. Mutta sitten se rouhii aina mukaan pippuria ja laittaa selleriä. Ääh...

Tässäpä nämä. Aikomus tosiaan oli siirtää kaikki toiminta uuteen Wonky but with love -blogiini, mutta sitten mies sai minuun puhuttua järkeä, että Padalla ja kattilalla on kuitenkin ollut aika paljon lukijoita suhteessa siihen, miten laiskasti sinne on kirjoiteltu. Näinpä siis aion puhaltaa vanhaan luuskaan eloa viimeistään maalis/huhtikuussa, kun palaamme takaisin oman keittiön ääreen. Nimi ainakin tulee vaihtumaan, joskaan ei luultavasti osoitteessa, ettei kaikki linkitykset mene mehtään. Mutta lisää uudistuksista jutellaan sitten jahka aika on kypsä. Siihen saakka: kiitos kaikille jotka ovat jaksaneet meitä seurailla vaikka mitään ei ole pitkään aikaan postattukaan. Patavahti kumartaa!

2 comments:

  1. Meillä on jätskimasiina, vaikkei käytetä eläinmaitoa lain. Onnistuu siis myös kasvimaidoista. Ja raakajädeäkin tehtiin. (Totuuden nimissä on kyllä mainittava, että aika vähällä käytöllä on tuo kone ollut. Ehkä kesällä sitten...)

    ReplyDelete
  2. Niin joo, enpä tuota ajatellutkaan! Taas yksi hyvä syy masiinan ostoon siis :)

    ReplyDelete