Tämä piirakka on ehdottomasti suosikkini raparperipiirakoista, varsinkin vaniljakastikkeen (tai mikä ettei vaniljajäätelön) kanssa. Pakastaakin tätä voi, mutta toskan rapeus siinä menee kyllä hukkaan. Mehän syötiin puolet piirakasta yhden illan aikana ja sitten oli pakko pakastaa loput ettei ihan piirakkaähkyyn kuole ;)
Rappiotädin raparperipiirakka
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hieman jäähtynyt rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle pienehköjä raparperinpaloja niin paljon, että taikina peittyy (n. 5-7 vartta). Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.
Tee paiston aikana toskakuorrutus:
100 g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100 g mantelilastuja
Anna ainesten kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia.
Etsin pitkään hyvää raparperipiirakkareseptiä ja tässähän se! Tänään tein ensimmäisen pellillisen, mutta en varmasti viimeistä :) Laitoin hieman arkaillen raparperia, mutta tässä piirakassa sitä saa olla ihan reilusti, koska päälle tuleva toskakurorrutus tuo makeutta. Suosittelen!
ReplyDeleteTällaisena piirakkana en ookkaan koskaan tehnyt raparperipiirakkaa. Mutta takuulla on superhyvää :) Aivan ihanannäköistäkin!
ReplyDelete