Sunday 2 June 2013

Suklaa-marenkikeksit

Ihan niin kuin kääretortussa ei olisi tälle viikonlopulle tarpeeksi sokeria. Oli siinä, mutta johonkinhan ne ylijääneet valkuaiset piti upottaa. En ole vielä henkisesti valmis uuteen erään macaronseja vastaan (jotka ei vielä kurssinkaan jälkeen onnistu. Syytän uunia.), joten sitten tällaista reseptiä. Vahingossa tuli vastaan täällä kun selasin gluteenittomia ohjeita. Jenkkireseptejä on yleensä ärsyttävää käyttää kun kaikilla on joka reseptissä kymmentä eri jauhoa ja kaikenmaailman ksantaankumia. Tässä reseptissä ei onneksi ollut jauhoja minkäänlaisia, niin heti helpotti.

Näistä tuli vähän samanlaisia kuin esim. ihanan Lunnin tekemät lumikakkuset, joita täälläkin keittiössä on pyöräytelty, mutta jostain kumman syystä eivät ole tänne blogiin saakka päässeet. Mielestäni nämä oli kuitenkin parempia koostumuksensa puolesta: älyttömän kuohkeita ja ihania, ja reunoilta marenkisen rapsakoita. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Reseptin mitat on kupeissa mutta kaikkihan nyt Googlea osaa käyttää sen verran että saavat ne deseiksi muutettua. Eiks je?


Suklaa-marenkikeksit
1½ kuppia rouhittua suklaata
3 L-kokoisen munan valkuaista
2 x 3/4 kuppia tomusokeria plus vielä jämät keksien pyörittelyyn 
½ kuppia sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl maissitärkkelystä
¼ tl suolaa

Sulata 1 kuppi suklaarouhetta vesihauteessa tai mikrossa. 
Vatkaa valkuaisia kunnes vaahtoa alkaa muodostua. Lisää pienissä erissä vatkaten joukkoon 3/4 kuppia tomusokeria. Jatka, kunnes vaahto on marenkimaista ja sileää. 
Sekoita 3/4 kuppia tomusokeria, kaakao, maissitärkkelys ja suola keskenään. Vatkaa hiljaisella nopeudella marengin sekaan. Sekoita joukkoon haalea suklaasula ja jäljellä olevat suklaamurut. Laita takina hetkeksi jääkaappiin lepäämään, niin se ei ole niin tahmaista käsiteltävää.
Laita puolisen kuppia tomusokeria kulhoon.Rullaile tomusokeritetuin käsin taikinasta n. ruokalusikan kokoisia palleroita (tee kunnon valkoinen sokerikuorrute niin valmiista kekseistä tulee nätimpiä). Laita pellille n. 5 cm välein, keksit leviävät paistettaessa.

Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Vedä leivinpaperi ritilän päälle ja jäähdytä. Ja nautiskele!

Kaverilla oli samana iltana DJ-keikka, niin vein sinne DJ-pöytäherkuiksi pussillisen keksejä. Toivottavasti maistui :)




2 comments:

  1. Kiitos kivasta kommentista :-) Ollaan naureskeltu tolle saippuajutulle ystävien kanssa ja mun poikaystävänkin mielestä just avokado maistuu saippualle.

    Oon kuullut ja vähän lukenutkin tosta asiasta ja just jotkut hedelmät (vissiin ainakin mango ja papaija) sekä yrtit (korianteri ja sitruunaaruoho ainakin) maistuvat joidenkin suussa ihan saippualta! Korianteriin mä oon alkanut jo tottumaan ja nykyään tykkäänkin siitä jo :-) Mut on toi kyllä aika hauska juttu, muistan aina kun ekan kerran söin veljeni tekemää kasvisruokaa jossa oli korianteria. Kävin pesemässä haarukan varmaan kolme kertaa, kun luulin että siihen oli jäänyt fairya. Sit vasta mun veli sanoi, että hei se taitaa muuten olla toi korianteri.. :D

    Nää suklaa-marenkikeksit näyttää hyviltä ja niin kivasti vielä paketoitukin tollaseen pikkupussiin! Tosi herkullisen oloinen blogi sulla, täytyypä selailla lisää :-) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vastavierailusta :) Ja iloista kesän jatkoa! Odotan kieli pitkällä uusia postauksiasi. Ja jos leivot jotain hyvää gluteenitonta, kirjoitahan siitä myös! Täällä ainakin arvostetaan :)

      Delete