Sunday 23 January 2011

Red pill ja Blue pill

Kuka Matrix-leffaa tuntee, tietää myöskin kysymyksen: "Which one do you choose - the red pill or the blue pill?". Kattilan työkaverin synttäreille matkasivat nämä pillerinmuotoiset kakut joiden luomiseen kyllä kului niitä kuuluisia verta, hikeä ja kyyneleitä. Pohjamateriaalia oli lopulta liian vähän, hillo ja kermavaahto loppui kesken (onneksi alakerran pikkukauppa pelasti!), ja muutenkin kokoaminen oli vähän tuskaista. Ihan hienon näköisiä näistä lopulta kuitenkin tuli, ja makukin oli kuulemma mieleinen.

Pohjatestissä oli asiakkaan toiveesta Genoise-suklaapohja, eli käytännössä normaali sokerikakkupohja, paitsi että munia ja sokeria vatkattiin ensin vesihauteessa kunnes seos oli haaleaa, ja lopuksi vatkailujen ja jauhojen sekoituksen jälkeen sekaan lisättiin vielä rasvaa. Oli ihan jees kokeilu, mutta tykkään silti enemmän tavallisesta sokerikakkupohjasta.

Sveitsiläinen marenkivoikreemikin loppui kesken, mutta onneksi sitä oli pakkasessa lisää (huh!). Tykkään kyllän tuon kreemin mausta paljon enemmän kuin tavallisesta voikreemistä. Kreemin tasaista levittämistä kyllä pitää vielä harjoitella, ja jälleen ajan puutteesta ei kreemi ehtinyt kovettua mikä tietenkin olisi suotavaa ennen päällisen laittoa... Mutta pienistä kuhmuroista huolimatta ihan ok ulkomuoto, eivätkä edes "laskeneet alleen" yön jääkaapissa olon jälkeen, mikä aina vähän kammoksuttaa.

Kakkujen välissä siis kermavaahtoa vaniljakreemijauheella (miksi se tekee kermasta kokkareista?? Maku kuitenkin ok) ja toisessa kakussa appelsiini- ja ananashilloa, kostutus appelsiinimehulla, toisessa vadelmahilloa, kostutus vadelmajuomasiirapilla (tosi hyvää kostutustavaraa vähän vedellä ohennettuna!)


No comments:

Post a Comment