Monday 9 August 2010

Ihkaensimmäinen fantasiakakku


Tadaa, tässä se nyt on, Sponge Bob! Tuntipalkoille ei kyllä näillä väkerryksillä päästä, kakun tekoon meni kaikkiaan varmaan likemmäs 10 tuntia, mutta opettavainen kokemus tämä kyllä oli, ja tosi mukavaa värkätä :)

MMF:n tein tällä kertaa vain 200g:sta vaahtiksia kun edellisestä koesatsista jäi lähes puolet yli. Tompan määrä oli jälleen järjetön, mutta massasta tuli lopulta kuitenkin paljon kaulittavampaa kuin edellisestä, johtuikohan siitä että lätkäisin sen kelmuun paljon pehmeämpänä, ja lisäilin sokeria sitten vasta ennen-kaulintaa-vaiheessa (meinasi kyllä mennä hermot kun vaan ei millään meinannut muotoutua niin jämäkäksi ettei ois tarttunut alustaan).

Koristeet marsipaania/sokerimassaa.

Täytteet oli samat kuin koekakussa, paitsi nutellavaahto tehtiin tällä kertaa tavissuklaasulan kanssa valkoisen suklaan sijaan. Ja kermavaahdoissa oli sahnesteiffia eli kerman jäykistämisainetta mukana. Silti jotenkin oli vähän valuvampia nämä moussset, ehkäpä tuli tuorejuustoa liian vähän tai jotain. Pysyi ne kakun sisällä kuitenkin.

Pohjana oli suklainen kääretorttupohja Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta leikattuna kahteen pohjaan, kolmas välipohja koottiin levyn rippeistä plus pakkasessa olleista koekakun pohjan palasista.

MMF:n alla voikreemi (ei, 100g:n kreemi ei riitä tällaiseen kakkuun... tein siis kahdesti saman, 100g voita, 50g sokeria, 25g vettä, sokeri ja vesi siirapiksi kiehautetaan, jäähdytetään, huoneenlämp. voi vatkataan vaahdoks, sitten nauhana siirappi vatkataan mukaan). Pitäs varmaan kokeilla taas joskus sitä saakelin marenkivoikreemiä joka jäi kaivelemaan silloin viimeksi tuplaepäonnistumisellaan...

Omasta mielestäni tästä tuli ainakin aika hieno :) Noin niinkun ensimmäiseksi tällaiseksi kaakuksi...tä

5 comments:

  1. Tämäkö ensimmäinen fantasiakakkusi?!? Todella upea kakku, hienosti tehty!!

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Ja joo, ensimmäinen on, ja aikaa meni :D Vaan oppia ikä kaikki...

    ReplyDelete
  3. Upea Paavo kakku! Ihanan kirkkaat värit =o)

    ReplyDelete
  4. On kyllä tajuttoman upea ensimmäiseksi fantasiakakuksi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kauheasti! Olin kyllä itsekin tyytyväinen, ja niin myös asiakas :)

      Delete