Thursday 18 March 2010

Minimuffinssikauden avaus

Tulinpa sitten minäkin ostaneeksi minimuffinssipellin (Amazon.de, mikä ihana tekosyy ;)), ja pitihän sitä heti päästä testaamaan. Ensimmäisenä uunista ulos tulivat Pullahiiren reseptillä pyöräytetyt Mokkapalamuffinssit. Mun versiosta tuli vähän kovia kun säikähdin taikinan juoksevuutta ja lykkäsin siihen turhaan vielä lisää jauhoja. Samalla maku vähän kärsi. Kuorrute oli hyvää, mutta ehkä vähän liian rasvaista mun makuun, Kattilalta kuitenkin sai kiitosta varsinkin jääkaapissa oltuaan :)



Mokkapala-minimuffinssit

2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100g margariinia / voita


Kuorrute

150g margariinia / voita
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina 12 muffinssivuokaan tai 24 kpl minimuffinssivuokaan (joudut paistamaan kaksi erää). Paista n. 15-20 min. isoja tai 10 min. pieniä 175 asteessa. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle.

No comments:

Post a Comment