Monday 27 April 2009

Kevätkakkua tyttöjen munkkikesteille

Tyttökavereiden kanssa pidettiin munkinpaistajaiset, joten pitihän sitä kaveriksi värkätä kakku. Kolmen munan pohja paistui 20 cm vuoassa melko epätasaisesti ja nousi keskeltä reilusti enemmän. Onnistuin myös taas leikkaamaan sen aivan kieroon, grrh. Täytteenä oli mansikkarahkaa (nam!) ja pussista tullutta valkosuklaa-nougatvaahtoa joka kyllä ohjeen mukaan tehtynä tuli melkoisen voimaiseksi koostumukseltaan eikä makukaan mikään superhyvä ollut... Kostutukseen käytin spritea. Kermavaahdon tasoittaminen kakun päälle oli jälleen aivan sairaalloisen vaikeaa eikä siitä hyvää tullut vaikka miten olisi yrittänyt, ei auttanut kyllä ollenkaan se, että reunoilta kakku oli matalampi kuin keskeltä. Tässä palettiveistä odotellessa... Onneksi on koristeita! :D Myös pursotuksista tuli melko futuristiset kun piti kokeilla jos jonkinlaista vänkkyrää kun ei näyttänyt hyvältä taas omasta mielestä mitenkään. Reunat tein isolla Städterin tähtityllalla, päällyskiekurat vähän pienemmällä samanmoisella.


Koristesommitelma


Kevätkakku

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ja sekoita varovasti munasokerivaahtoon. Paista 170-200 asteessa n. 30 min.

Mansikkarahkatäyte

1 prk Flora vispiä
1 tlk vaniljarahkaa
makeutusjauhetta
200g pakastemansikoita
1 liivate

Vatkaa kermavaahto, sekoita rahka ja makeutusjauhe. Pilko sekaan mansikat. Liuota liivate mansikoiden mehutilkkaan ja sekoita täytteeseen.

1 comment:

  1. Kaunis ja ihanat raikkaat värit!

    Toivottavasti tämä kommentti ei tule tänne jo kolmatta kertaa...jotenkin bloggeri temppuilee!!

    ReplyDelete